Categorieën
Harusmuze NKdeE Tarot P'Tix rigorisme

CAM

T:PKn IT:52

P’TiX CAM extra – uit het NKdeE Scheve BelgenBoek – invoer: auteur Lia Timmermans zoals afgebeeld op de chromo Ken Uw Volk Reeks 37-3

citaat

“In een interview met Boekenpost in december 1968 zegt Lia Timmermans  dat het boek van zichzelf waar ze het meest van houdt, ‘het boek is dat alleen in mijn verbeelding bestaat’.    Schrijven is een reiken.    Reiken naar de schrijfster, de enige vrouw in deze reeks – ik weet niets over haar. Lia Timmermans, dochter van Felix Timmermans, leer ik, Lier en dan Oostende, kunsthistorica en archeologe, schrijfster van zowel kinderboeken als romans. Wat me opvalt, is dat haar werk in twee periodes uiteen lijkt te vallen: haar boeken voor volwassenen tussen 1951 en 1963 en haar sprookjes en jeugdboeken tussen 1963 en 1972. In interviews leer ik een vrouw kennen die onverbiddelijk hoge eisen stelt aan haar schrijverschap – maar dat is voor later, we moeten vertragen.

  Na een bundel kinderverhalen debuteert Lia Timmermans in 1951 met een biografie over haar vader, alsof ze om hem heen moest om haar eigen stem te laten weerklinken. In een poging om haar te leren kennen in hoe ze over haar vader schrijft lees ik over hun begijnenhuisje in Lier, over het gouden jubilee van de intreding van tante nonneke, over hun vakantiechalet Minneke Poes, een opeenvolging van anekdotes over het hondje Bobby, zomerse namiddagen overladen met kanariegele limonade en wild geurende bloemen, een stoet aan ontmoetingen variërend in invloed op zijn werk. “

Anneleen Van Offel over Lia Timmermans, in een ‘match’ van het Letterenhuis
lees het artikel verder op hun website:
https://letterenhuis.be/nl/content/lia-timmermans-x-anneleen-van-offel
gedicht

genoeg

de luchten breken onder druk tot klanken.
de klanken vluchten in de muffe woorden.
het stof stuift uit de dode boeken. genoeg.

ik doe het licht aan als het uit is.
ik doe het licht uit als het aan is.

ik doe het kleed uit dat jou draagt.
ik licht het vel op dat jou schraagt.
ik duw de zwaarte uit jouw zucht.

ik ben in jou.
jij bent in mij.
de wereld is
in volle vlucht.

invoer (2017) – rev. dv@CAM

voor RIGORISME

over RIGORISME

RIGORISME 1.0 maakt een verzameling gedichten grotendeels geschreven voor ik online begon te schrijven (1992-2004), herschreven door het Gedicht van de Dag programma. het fungeert ook als vergaarbak voor ‘losse gedichten’, meer recente schrijfsels zijn dat, die niet de uitvoer van een specifiek schrijfprogramma zijn.

rigorisme INHOUD

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

P’TiX
OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

De uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar. de uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Downloadbare sets van de tekeningen zijn in voorbereiding.

De tekeningen zijn gegarandeerd 100% handmatig, de computer wordt alleen gebruikt voor het scannen en inkleuren, zonder wijzigingen in de oorspronkelijke tekening.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan1in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. Als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is. Er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

Vanaf CHd (30 augustus 2023) werkt het P’TiX programma als abstraherende ‘aquarellenfabriek‘. Elke tekening op basis van een vlek wordt de volgende dag ingekleurd met waterverf en op de derde dag bijgewerkt met Oost-Indische inkt. De versie met inkleuring wordt gebruikt/getoond in het Collage 2.0 programma.

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

rev. dv@CJR

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

i tjing hexagram

hexagram 52 (gèn) – “stilstand”

Geheugendeun: “Kun kan je kalmte doen kunnen

H A R U S M U Z E

94 – blij of triest, nooit geraak je hier vandaan
354 – de herstelling vernietigt het gebrokene
433 – ’t narrenschip brengt geen vangst op het droge

compiled by dv@CAG

Tarotkaart van de dag
NKdeE Tarot Deck v. 0.5 –  RIDDER van PENTAKELS – B

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

Noten[+]

Geef een reactie

%d
This website uses the awesome plugin.