Categorieën
lyriek

de vraag stellen

Alain Chartier (1385?-1430) 1By Charles Devrits – Louis Henri Baratte, Louis Henri, Poètes normands : portraits gravés d’après les originaux les plus authentiques, Paris : Amédé Bedelet, Dutertre, Martinon & Pilout, 1845, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4410278

waar is de tijd, Alanus Auriga,
monsieur Charretier, gigant van geleerdheid, gegeerd om uw woord, Koninginnen-gekuste, publiek op de mond, stamvader van alle hartsromanciers, grootse geest alom geroemd en afstotelijk lelijk als een platsnuitige, kwijlende hond,

waar is de tijd dat uit alle olijke kwislichtbakken, van alle geteleviseerde praatvaarfestijnen nog geweerd werden de statige schrijvers zo lelijk als gij? hoe, door welk wonder, werd toch zo plots elk typend talent zo geil en zo heet en zo knap en zo blond?

invoertekst (2017)

RIGORISME is een verzameling gedichten geschreven voor ik online begon te schrijven (1992-2004), herschreven door het Gedicht van de Dag programma

rigorisme INHOUD

Invers-chronologische scroll

RIGORISME.docx
[B.I.O.]

Noten[+]

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.