Categorieën
Harusmuze NKdeE Tarot P'Tix rigorisme

CAL

T:W10 IT:15

P’TiX CAL extra – uit het NKdeE Scheve BelgenBoek – invoer: auteur Maria Rosseels zoals afgebeeld op de chromo Ken Uw Volk Reeks 7-5

citaat

“Vrouwen in de film! Er zouden biblioteken te vullen zijn met al de boeken die over het onderwerp zijn geschreven, worden geschreven en in de toekomst zullen geschreven worden. Want voor het grootste gedeelte van het bioskooppubliek – en ik reken ook de intellektuelen daartoe – heeft de hele staf van kunstenaars en vaklui die aan een film werken niets te betekenen, vergeleken bij wat een ster presteert. Bij het ophalen van herinneringen wordt de naam van een kineast, die toch de eigenlijke schepper is, zelden aan een film gekoppeld; men spreekt van Camille met Greta Garbo, van Der blaue Engel met Mariène Dietrich, van Quai des Brûmes met Michèle Morgan. Het is niet toevallig dat ik hier drie vrouwennamen citeer en niet de naam van een man: de vrouwelijke ster is nog altijd een veel sterkere kasmagneet dan een mannelijke, hoe beroemd ook. De verklaring ligt voor de hand: …”

Maria Rosseels, uit “Vrouwen in de film“. lees het artikel verder op de DBNL-website: https://www.dbnl.org/tekst/_vla016196001_01/_vla016196001_01_0103.php
gedicht

voltage

vingerlicht.
kattenijzer.
breekmond.
spoelzucht.

waterdreef.
schilderspees.
voetuitval.
zendgat.

afhemelen.
doenselen.
bedromen.

invloed.
erbarmen.
morsen.

invoer (2017) – rev. dv@CAL

voor RIGORISME

over RIGORISME

RIGORISME 1.0 maakt een verzameling gedichten grotendeels geschreven voor ik online begon te schrijven (1992-2004), herschreven door het Gedicht van de Dag programma. het fungeert ook als vergaarbak voor ‘losse gedichten’, meer recente schrijfsels zijn dat, die niet de uitvoer van een specifiek schrijfprogramma zijn.

rigorisme INHOUD

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

P’TiX
OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

De uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar. De uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Zoals elk programma, elke routine die ik ontwikkel ligt de nadruk op het proces, op de gebruikerservaring en niet op het resultaat. De geproduceerde tekeningen zijn strikt genomen afval van het programma.
Uiteraard gebruik ik dus geen A.I. om de tekeningen te verfraaien of te pogen mankementen aan de tekeningen te verbloemen. Ik ben zwaar bijziend en net dat gebrek resulteert m.i. in interessante tekeningen. P’TiX moedigt de gebruikers aan om ook hun eigen ‘gebreken’ op dergelijke wijze als ’talent’ te misbruiken.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan1in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. Als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is. Er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

Vanaf CHd (30 augustus 2023) werkt het P’TiX programma als abstraherende ’tekenfabriek‘. Elke tekening op basis van een vlek wordt de volgende dag en de daarop volgende dag met diverse technieken verder uitgewerkt.

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

rev. dv@CJR

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

i tjing hexagram

Hexagram 15 謙 (Qiān) – “Nederigheid”.

Geheugensteun: “den Tjien van Tienen houdt de tjenen op de grond’

H A R U S M U Z E

91 – waarheid vermoordt de droom van het ware
123 – leren sterven is de grootste opdracht
162 – eer wat je mist door het niet te missen

compiled by dv@CAL

Tarotkaart van de dag
NKdeE Tarot Deck v.0.2 – 10 OF WANDS – OPPRESSION – G

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

Noten[+]

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.