Categorieën
Grafiek Harusmuze lyriek

Harusmuze #91

waarheid vermoordt de droom van het ware

91 – waarheid vermoordt de droom van het ware

hexagram 15 謙 (qiān) – “Nederigheid”.

de HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakel, het Beginsel van een NKdeE generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

commentaar dv@XIP

het ware is het echte, de realiteit van het hogere dierlijke, het sensitieve, maar die werkelijkheid is geen ‘zijn’ maar een rein gebeuren.
dat annihilerende kosmisch gebeuren, die voortdurende ‘apokalyps’ in de oudste betekenis van dat woord, is voor de meeste talig opgebouwde individuen onbereikbaar, voor de dapperste onder ons wel, maar ook voor hen is de ervaring binnen de kortste keren fataal.

conform met wat Gilles Deleuze beweerde is het dus zaak om het verblijf in dat echte zorgvuldig te timen en altijd terug te komen naar de banaliteit van het door en door rotte Zijn waarvan de versheidsdatum al meer dan een eeuw verstreken is.

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan opgenomen in de volgende Omwenteling
vermeld uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt niet publiek gemaakt)
vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

steunabonnement (gift) :
IBAN BE22 7340 2968 5847 BIC KREDBEBB

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.