Categorieën
gedicht van de dag het groene boekje lyriek

alp

het staat van steen in mij en ’s nachts
stoot het door het vlees tot in het bot.
het marmert mij de ogen en in het rot
van mijn gebit het stort de kiezel pijn.

het droogt mijn keel, het striemt mijn tong.
het vraagt de lippen in de spiegel of ik het
persen zie. het slurpt mij uit tot ik het ben.
ik schreef het neer opdat het zwijgen zou.

rev. dv@CAQ – inputtekst (1992):

uit de vroege geschriften (1992-93)

de teksten uit ‘het groene boekje’ zijn mee opgenomen in Rigorisme.

RIGORISME 1.0 maakt een verzameling gedichten grotendeels geschreven voor ik online begon te schrijven (1992-2004), herschreven door het Gedicht van de Dag programma. het fungeert ook als vergaarbak voor ‘losse gedichten’, meer recente schrijfsels zijn dat, die niet de uitvoer van een specifiek schrijfprogramma zijn.

rigorisme INHOUD

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.