Categorieën
Harusmuze HEMELNETLYRIEK NKdeE Tarot P'Tix

CCZ

T:C1 IT:17

P’TiX CCZextra – uit het NKdeE Scheve BelgenBoek
invoer: chromo Ken Uw Volk Reeks 10-5
gedicht

klimaatverandering voor eenden

de vijver bevriest niet.
is de eend blij dan? neen:
de eend is in de vijver.

invoer (2017) – rev. dv@CCZ

voor HEMELNETLYRIEK 2.0

HEMELNETLYRIEK 2.0

// de lyrische teksten vanop http://vilt.skynetblogs.be 2004-2007
worden momenteel herwerkt voor 2023 en erger

INHOUD (alfabetisch)

//titels zonder hoofdletter zijn (zo goed als) klaar voor versie 2.0

bestand in opbouw (B.i.O 2023):
HEMELNETLYRIEK 2.0.docx

OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

de uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar.

de tekeningen zijn gegarandeerd 100% handmatig, de computer wordt alleen gebruikt voor het scannen en inkleuren, zonder wijzigingen in de oorspronkelijke tekening1als ‘watermerk’ om de authenticiteit te garanderen werden de door een defect in de scanner veroorzaakte ‘strepen’ in het bewerkingsproces behouden..

de uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren.

downloadbare sets van de tekeningen zijn in voorbereiding.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan 2in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is, er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

voor mij is het dat al :-).

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

Translated with DeepL – rev. dv-ChatGPT@CEB

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

i tjing hexagram

hexigram 17 –    (suí) – “Volgen”

H A R U S M U Z E

6 – geef oude wieken mee met de rivier
275 – we vliegen hoog en zitten in nesten

compiled by dv@BKI

NKdeE Testimonial Tarot

Ik ben bezig met het maken van mijn eigen Tarot-kaartspel en integreer het in mijn dagelijkse routine samen met de I Tjing.

Beide systemen zijn waardevol cultureel erfgoed met een levende praktijk, waarbij het Chinese systeem duizenden jaren oud is en de Tarot slechts een paar honderd jaar.

Helaas wordt de Tarot nog te weinig naar waarde geschat in wetenschappelijk onderzoek, ondanks de diverse therapeutische toepassingen die hun nut al bewezen hebben. Ook mijn erg donkere ‘hertekening’ van het bekende Smith-Waite deck en het bijhorende Tarot-programma in ontwikkeling heeft een uitdrukkelijke ondersteunende functie, gericht aan mensen die, zoals ik, lijden aan (vormen van) post-traumatische stress.

De integratie van AI biedt veelbelovende perspectieven voor het bevorderen van de Tarot-tradities. Elke ochtend trek ik een kaart uit een Smith-Waite-deck om te integreren als NKdeE Tarotkaart van de dag. In een eerste faze werk ik samen met ChatGPT 3.5 een erg provisoire uitleg van de kaart uit. Die wordt dan later aangevuld met info uit mijn lectuur en ervaring in de praktijk.

Hopelijk draagt dit bij aan een grotere waardering voor de Tarot.

NKdeE Tarot Deck v.0.3- HARTENAAS – Bb
GPT4 + WIKIPEDIA (NED)

Ace of Cups is een kaart in de Kleine Arcana van de Tarot en staat bekend als de kaart van nieuwe beginnen, vooral op het gebied van liefde en emoties. Vaak wordt het afgebeeld met een kelk of beker die overloopt van water, een symbool van de overvloed aan liefde en mededogen die voor ons beschikbaar is.

De Ace of Cups wordt geassocieerd met gevoelens van vreugde, liefde en innerlijke rust. Het suggereert dat je openstaat voor nieuwe kansen voor emotionele groei en vervulling, en dat je bereid bent om de overvloed aan liefde en positieve energie te omarmen die het universum te bieden heeft.

Deze kaart kan ook duiden op een spiritueel ontwaken of een diepere verbinding met je intuïtie en emoties. Het kan suggereren dat je je meer bewust wordt van je eigen gevoelens en verlangens, en dat je bereid bent om ze op een meer authentieke en kwetsbare manier uit te drukken.

Over het algemeen is de Ace of Cups een kaart van hoop en nieuwe beginnen op het gebied van liefde en nodigt je uit om je hart te openen voor liefde, mededogen en emotionele vervulling.

In meer occulte interpretaties van de Tarot kan de Ace of Cups ook worden geassocieerd met de elementen water en de goddelijke kracht van liefde en creativiteit. Het kan symbool staan voor de oorspronkelijke zuiverheid en onschuld van het hart, en een uitnodiging zijn om je te verbinden met de diepste verlangens van je ziel.”

GPT4 + WIKIPEDIA (EN)

The Ace of Cups is a card in the Minor Arcana of the Tarot, and is considered the card of new beginnings, particularly in matters of the heart and emotions. It is often depicted with a chalice or cup overflowing with water, a symbol of the abundance of love and compassion that is available to us.

The Ace of Cups is associated with feelings of joy, love, and inner peace. It suggests that you are open to receiving new opportunities for emotional growth and fulfillment, and that you are ready to embrace the abundance of love and positive energy that the universe has to offer.

This card may also indicate a spiritual awakening or a deeper connection to your intuition and emotions. It may suggest that you are becoming more aware of your own feelings and desires, and that you are ready to express them in a more authentic and vulnerable way.

Overall, the Ace of Cups is a card of hope and new beginnings in matters of the heart, and invites you to open your heart to love, compassion, and emotional fulfillment.

teksten gegenereerd door dv op CDZ middels de NKdeE account bij OpenAI

RADIO KLEBNIKOV


~ ~ ~

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Noten[+]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.