Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #275

// zweven is vallen voor beginners

275 – we vliegen hoog en zitten in nesten

hexigram 17 –    (suí) – “Volgen”

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

input:

https://dirkvekemans.be/2018/12/08/harusmuze-173/

22A23

commentaar:

joa. ’t gaat nie goed è.

stopt maar met vissen en jagen è mannen want we zitten in nesten. voor het eerst in pakweg 10000 jaar worden de mensen massaal bedreigd door iets anders dan hun buurman. geen extinction level alien, geen nieuwbakken superbeest en (nog) geen hyperhitler maar gewoon nestbevuiling, slonzigheid, het vertikken om ons kamer op te ruimen.

o angst en ontzetting! o ontreddering! maar schrik verblindt, en afschuw sluit de ogen: alle negatieve emoties zijn doeltreffende beschermingsfilters. 
maar de negatieve emoties zijn wel onze nestbeschermers: ze houden het vuil buiten, het schadelijke.
en de positieve emoties zijn uiterst doeltreffende intentiefilters: kies de schoonste meneer/madam met de beste genen, hou van het schone en ’t komt wel goe. 
maar de nesten puilen uit! we moeten temperen, stoppen met die kankerende groei want ’t lukt niet meer zo.

hm. s zien. wat als we nu ’s de positieve emoties efkens doelbewust als beschermingsfilters gaan gebruiken (‘o muriel wat hebt gij een schoon living en die geiten mogen daar gewoon in rondlopen?’) en de negatieve doelbewust als intentiefilters (“bweikes felix uwen t-shirt is van plastic, bol het maar af ze”)?

gewoon ewa bijsturen, zachtjes, niet dwingen want dan hebt ge prul voor. ge kent ze è, de mensen…

joa ge kunt dat zeggen è, maar gaan de mensen dat ook doen? tja, als het likes oplevert plassen de mensen elke vrijdagmiddag om stipt 12u in hun broek tegenwoordig è, mss moeten we ’s met dienen Inhalige van de likesmachine gaan praten è.

maar wacht ‘s… kunnen we zelf geen leukere leukmachine maken, iets voor onze bevolking alleen, dan zijn wij ’t goede voorbeeld è, want dan kan iedereen zien dat het werkt zo.

joa. kweetnie ze. we zitten in nesten è. en ’t geld is weeral op.jaja ’t geleend geld ook. ieder ’t zijn è, en da van mij eerst.’t is wat het is è…

joa. ’t gaat nie goed è.

heeft uwe vent ook nen burnout?

Geef een reactie