Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #456

vraag nooit naar de zin van het gebeuren

22B11

456 – vraag nooit naar de zin van het gebeuren

hexagram 50 (dǐng) –  “Ketel”

invoer

  • Harusmuze # 159 – alleen in het verval toont zich het grootse
  • P.o.H. #3: The road of excess leads to the palace of wisdom.

de HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakel, het Beginsel van een NKdeE generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

commentaar dv@CAG

de nijd vindt voor alles een excuus.

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan bij de eerstvolgende Omwenteling hieronder toegevoegd.

(u kan uiteraard ook commentaar inzenden op reeds aanwezige commentaar)

geef de naam waaronder u uw commentaar wil plaatsen (laat het vak leeg als u anoniem wenst te blijven)

geef uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt nooit publiek gemaakt)

1[:\/a-zA-Z0-9_\-]+)?(\.[a-zA-Z0-9_\-\/]+)+)" data-type-override="url" />

vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst


noot: een NKdeE Omwenteling van een Tekstlijf gebeurt wanneer een der herschrijfprogramma’s die tekstenverzameling (=’Tekstlijf“) in (invers) chronologische volgorde dag na dag herschrijft
commentaar dv@YIU

tijdverlies in het denken treedt daar op waar een (denk)beweging als een afgelopen functie enkel zichzelf herhaalt in een eerstegraadsrecursie. Vragen naar de zin van alles, van het Gebeuren is een voorbeeld van Tijdverlies: de zin, aard of reden van het gebeuren gebeurt in het gebeuren en is dus niet de zin, aard of reden van het gebeuren.

anders gezegd: je kan het go-spel niet verklaren met go-bewegingen, je kan dan enkel laten zien hoe het werkt, maar dat zien we al.
en als je blijft insisteren op jouw visie dan wil je dat iedereen zo go speelt zoals jij het spel speelt((ik had eerst het schaakspel als voorbeeld genomen, maar het schaken is naar ik vernam een eindeloos gesloten systeem terwijl het go-spel eindeloos open is. zie je, daar begint het al
.

steunabonnement (vrije bijdrage) :
IBAN BE22 7340 2968 5847 BIC KREDBEBB

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt.

Noten[+]

Geef een reactie

  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.