Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

VVV

Voordragen voor verdraagzaamheid.
Desselgem/Waregem nu Vrijdag 07 03 2008

Hebben al toegezegd:

Dirk Vekemans, Staf De Wilde, Norbert De Beule, Han van der Vegt, Philip Meersman, Xavier Roelens, roop, Kurt De Boodt, Eva Cox, Alain Delmotte, David Troch, Didi De Paris, Herlinda Vekemans , Richard Steegmans en Bart Stouten. (Deze lijst met namen wordt nog aangevuld, de oproep is nog lopende)

Martijn Benders zal, als de techniek het toelaat, live vanuit Istanbul voordragen.

Lucas Hüsgen laat weten dat ie absoluut verhinderd is vrijdag, maar stuurde  een tekst die kan worden voorgedragen als steunbetuiging. Ook onze  kersvers beStaatsprijsde Peter-Holvoet Hansen berichtte in die zin. Het is dan ook erg ‘short notice’…

Ik citeer Olaf Risee’s oproep zoals die ons bereikte in zijn klaarblijkelijk erg spontane mail:

“Ik kan en wil niet langer zwijgen. Ik wil iets doen, een tegenstem laten horen, hoe onbeduidend wellicht ook. Mijn idee is om aanstaande vrijdag vanaf 19 uur een ‘Poëzieavond voor verdraagzaamheid’ te organiseren in Desselgem of Waregem. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om op deze avond de moslims heilig te verklaren of om Dewinter cs. letterlijk voor de voeten te lopen. Ik wil alleen een signaal afgeven dat er mensen zijn die anders – misschien niet eens per se beter, maar anders – over moslims denken. “

Lees Olaf’s hele verklaring (& volg ajb de info daar naarmate die beschikbaar wordt gemaakt) op In Letterland

Voor mensen op het FaceBook gedoe: Ik heb als ondersteuning een FaceBook Event aangemaakt, met alle info zoals ik die van Olaf doorkrijg: http://www.facebook.com/event.php?eid=9023577982

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.