Categorieën
Harusmuze LAIS lyriek NKdeE Tarot P'Tix

CDa

T:S10 IT: 44

P’TiX CDa-KUV – invoer: chromo Ken Uw VolkReeks 51-2AI in de kleuring

vanaf CAD is er gestart met een subroutine van het P’TiX programma die als invoer niet de 52 inktvlekken neemt, maar 310 chromo-prentjes destijds uitgegeven door de Antwerpse firma Chromodienst de BEUKELAAR onder de titel “Ken Uw Volk“.

P’TiX?

ik vind de laatste jaren veel rust en troost in het tekenen. gewoon tekenen met een potlood en een gom op papier.
om mijzelf in die activiteit aan te moedigen en verder te ontwikkelen, bedacht ik de P’TiX routine.

=>

P’TiX werkt met een vaste, cyclische invoer.
ik neem elke dag de volgende van de 52 beschikbare vlekken in inkt en bister op karton en ga daarmee aan de slag.
het resultaat is dan de ‘uitvoer‘ van het programma.
hoe langer ik de routine kan aanhouden, hoe groter de kwaliteit van de uitvoer als invoer voor het te trainen AI-model.

de P’TiX uitvoer (de tekeningen) kan je, consecutief geordend op nummer van invoer (de 52 inktvlekken), raadplegen via het P’TiX Invoer tabel:

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

oja: ik beschrijf (de routines van) al mijn bezigheden als programma’s, want voor mij zijn ze dat ook, al sinds 2017.

geheel mijn creatieve praktijk verloopt (geprogrammeerd in vaste routines door mijzelf, en dus) routineus.

het culturele paradigma van het boek is m.i. thans geheel opgeschoven naar het paradigma van het (interactieve) programma.

deze werkwijze was voor mij dan ook geen keuze, maar een vanzelfsprekendheid.
het geheel van mijn consistente routines biedt mij de stabiliteit die ik nodig heb als auteur en als mens. sinds de tijd dat ik deze manier van werken ontdekte, wil ik niets anders meer. het ontdekken was voor mij een ware revelatie.

in een woord: het werk geeft mij rust en een gevoel van verbondenheid.
dat lijkt mij van onschatbare waarde in deze extreme tijden.

hoe dan ook: ik vaar er wel bij, het sterkt mij en ik leer elke dag ontzettend veel bij.
ik kan (althans delen van) mijn werkwijze dan ook met een warm hart aanbevelen, sowieso omwille van het heilzame, helende effect ervan.

oja 2: de vaste, dagelijkse en vooral aangehouden routine maakt het ook mogelijk om mijn persoonlijke manier van tekenen te bewaren met behulp van AI Deep Learning technieken en zo de opgedane inzichten en werkende modellen aan te wenden voor educatieve doeleinden.

zulks kan sinds kort, en het werk zelf doet mij deugd genoeg, dus waarom niet?



dv@CEE – rev. dv@CEI

gedicht

LAIS CCCXXIX

een einde is altijd een nieuw begin.    
brede golven wind doorlopen de lucht.    
een teder omgekeerde kreet wordt in 
het bed met haat en liefde opgelucht.
het zucht. genot, van lijven korte vlucht,
heeft net de angst met lentelust vermoord.    
het had te lang aanzien, te vaak aanhoord: 
handen, ogen, droefenis en misbaar.   
het sloot met spijt dit mondeling akkoord: 
in elke kus ligt ook een afscheid klaar.

invoer (2017) – rev. dv@CDa

LAIS is de geschiedenis van een verwording.
het ‘ik’ van de dichter sterft af en is een ‘het’ geworden.

LAIS wordt sinds 2010 rechtstreeks online geschreven op deze website en elders. het werk zal uiteindelijk uit minimaal 449 dizaines bestaan.

LAIS is dan ook in zekere zin een update van de DELIE van Maurice Scève, een complex werk gepubliceerd in 1544, waarvan alvast de strikte vorm en het aantal dizaines werden overgenomen.

het dizain van Scève is een oude Franse dichtvorm.
het telt 10 regels van elk 10 lettergrepen in een vast rijmschema: ababbccdcd.

de uitvoer van LAIS is invoer voor een nog op te zetten AI dizain-programma.

P ‘ T I X
P’TiX CDa- invoer nr. 32AI enkel in de kleuring (Neural Filters)
OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

De uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar. De uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Zoals elk programma, elke routine die ik ontwikkel ligt de nadruk op het proces, op de gebruikerservaring en niet op het resultaat. De geproduceerde tekeningen zijn strikt genomen afval van het programma.
Uiteraard gebruik ik dus geen A.I. om de tekeningen te verfraaien of te pogen mankementen aan de tekeningen te verbloemen. Ik ben zwaar bijziend en net dat gebrek resulteert m.i. in interessante tekeningen. P’TiX moedigt de gebruikers aan om ook hun eigen ‘gebreken’ op dergelijke wijze als ’talent’ te misbruiken.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan1in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. Als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is. Er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

Vanaf CHd (30 augustus 2023) werkt het P’TiX programma als abstraherende ’tekenfabriek‘. Elke tekening op basis van een vlek wordt de volgende dag en de daarop volgende dag met diverse technieken verder uitgewerkt.

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

rev. dv@CJR

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

i tjing hexagram

hexagram 44  (gòu) “Paren”

GOU (姤) – “Gau” – ontknoping, ontwikkelen – “gauw, het zal zich ontknopen”

H A R U S M U Z E

476 – hou niet vast aan je nood aan vasthouden
451 – als het denken een doel heeft, loopt het vast
430 – alleen ’n dichter wil onsterfelijkheid
351 – de weg is in de bocht weg van de weg
298 – onmogelijk? ’t woord maakt het mogelijk

rev dv@CDa

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

Tarotkaart van de dag
NKdeE Testimonial Tarot Deck v. 0.7 – 10 van Zwaarden – Vernietiging – F
CHATGPT + WIKIPEDIA (NED)

De 10 van Zwaarden kaart in de Tarot staat vaak voor pijn, verlies en het einde van een moeilijke situatie. Op de afbeelding op de kaart ligt een persoon met het gezicht naar beneden met tien zwaarden die in hun rug steken, wat een verraad of verwoestende nederlaag symboliseert.

Deze kaart kan aangeven dat je de pijnlijke afsluiting van een situatie doormaakt en dat je overweldigd kunt worden door de omstandigheden. 10 van Zwaarden kan ook suggereren dat je het dieptepunt hebt bereikt in een moeilijke periode en dat de enige weg vanaf hier omhoog is.

Hoewel moeilijk kan zijn om deze kaart in een reading te zien opduiken, kan het ook hoop bieden op een nieuwe start na een moeilijke periode. Het herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste momenten er altijd potentieel is voor groei en transformatie.

In meer occulte interpretaties kan de 10 van Zwaarden kaart de symbolische dood vertegenwoordigen die noodzakelijk is voor wedergeboorte en transformatie. Het kan ook worden geïnterpreteerd als een waarschuwing om niet vast te blijven zitten in oude patronen of beperkende overtuigingen, en om in plaats daarvan los te laten en te vertrouwen op de kracht van vernieuwing en verandering.

CHATGPT + WIKIPEDIA (EN)

The Ten of Swords is a card in the Tarot that often represents pain, loss, and the end of a difficult situation. The image on the card shows a person lying face down with ten swords piercing their back, symbolizing a betrayal or devastating defeat.

This card can indicate that you are experiencing the painful ending of a situation, and that you may feel overwhelmed by the circumstances. The Ten of Swords can also suggest that you have reached the lowest point in a difficult period, and that the only way to go from here is up.

While this card can be difficult to see in a reading, it can also offer hope for a new beginning after a difficult period. It reminds us that even in the darkest moments, there is always the potential for growth and transformation.

teksten gegenereerd door dv op CDa middels de NKdeE account bij OpenAI

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Disclaimer
Alle inhoud op deze website, inclusief tekst, afbeeldingen, video's en andere materialen, wordt alleen ter informatie verstrekt. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies, of het nu medisch, juridisch, financieel of anderszins is. De auteur van deze website maakt geen enkele garantie, expliciet of impliciet, over de volledigheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, geschiktheid of beschikbaarheid met betrekking tot de website of de informatie, producten, diensten of gerelateerde afbeeldingen die op de website worden aangeboden. Elk vertrouwen dat u op dergelijke informatie plaatst, is daarom strikt op eigen risico.
Deze website bevat inhoud die is vrijgegeven onder het publieke domein. Hoewel de auteur van deze website van mening is dat alle inhoud die is vrijgegeven onder het publieke domein vrij is om te gebruiken, te bewerken en te delen, kan de auteur niet garanderen dat alle inhoud vrij is van intellectuele eigendomsrechten.
De auteur van deze website is niet aansprakelijk voor enige verlies of schade, inclusief maar niet beperkt tot indirecte of gevolgschade, of enig verlies of schade die voortvloeit uit verlies van gegevens of winst, die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van deze website.
Er wordt alles aan gedaan om de website soepel en zonder problemen te laten werken. De auteur van deze website is echter niet verantwoordelijk voor en zal niet aansprakelijk zijn voor de tijdelijke onbeschikbaarheid van de website als gevolg van technische problemen buiten onze controle.

Noten[+]

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.