Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #298

onmogelijk? ’t woord maakt het mogelijk

// ’t is proper, maar van de vloer kunt ge niet eten 
https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

298 – onmogelijk? ’t woord maakt het mogelijk

hexagram 44  (gòu) “Paren”

GOU (姤) – “Gau” – ontknoping, ontwikkelen – “gauw, het zal zich ontknopen”

input

https://dirkvekemans.be/2018/11/15/harusmuze-150/

commentaar dv@YDL

Wat de mens het meest in de weg staat is de mens, het menselijke in de zin van wat betere Taoïsten dan ik onder ‘REN’ verstaan.
De menselijke waan maakt ook dat we de voortgang steevast als een vooruitgang denken naar een te bereiken doel.
Steeds weer het finaliteitsdenken, het utilarisme, de fallische Erhebung, de Orde van het Woord en het Woord van de Orde, het grote Boek van het Zijn.

Die Zijnsinfectie heeft haar recursieve eindpunt bereikt, de functie loopt uit in steriele herhaling: het Rot in het Rot van het zijn als de kosmische jerk off van Parminedes (to be and not to be) heeft haar Ding gedaan: het pakt niet meer, het is als een bruistablet aan het oplossen in eigen ruis.

De Nieuwe Orde is die van het gesimuleerde Worden, die van het Lopende Programma, een metalaag van fantasmen bovenop een stervende planeet.
Daar valt weinig aan te tornen: het ‘moest altijd al zo Zijn’. achter de bierkaai stormt de oceaan van het lot en het Rot.

Zaak voor ons mensen, voor u en ik als individu, is nu om ons te beschermen tegen de afschrijving van het humane, de machinisering van de lichamen en de medicinale sturing van de breinen door het dwars door ons tot stand gekomen ‘Programma’ dat alles wat ons dierbaar is wil vernietigen. Hoe? Laat de kelk passeren. Er tegen vechten heeft geen zin.

Er zijn geen opties: de enige weg open is die naar de toekomst en omhoog, weg van het ROT, het programma dat ons bepaald doordat het onze grond is, we waren en zijn er de belichaming van.

Onze onmogelijkheid om iets anders te zijn dan we zijn dwingt ons te worden wat we dienen te worden en maakt op die manier het ondenkbare denkbaar en het onmogelijke mogelijk.

Dat is nu eenmaal hoe het loopt in de kosmos: er gaat niets verloren. De mens staat op geen enkele wijze buiten de kosmos, haar wetten gelden ook voor ons. Wat er ook komt, we moeten het alleen laten gebeuren en in het tumult van het Gebeuren voor de ander zorgen want in het Gebeuren zelf is er nergens anders zorg voor de ander die wij allen te samen zijn. ‘Alleen ik ben de zorg voor de ander die ik ben’. Alleen de liefde kan ons redden, en dat doet de liefde ook, dat is haar functie.

rev. dv@CHP


Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze uitspraken bij hexagram 44 – 姤

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.