Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #34

wie de kennis neemt, vergeet het leren

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

34 – wie de kennis neemt, vergeet het leren

hexagram 56  (lǚ) – “Vertoeven”

Geheugensteun: “take the toodelu to Toulouse” – “koekjes van Lu”

commentaar dv@XGU

Ik heb zelf nooit auto gereden maar het lijkt inderdaad zo te zijn: als je een tijdje op gps rijdt, vind je zónder nergens nog je weg.

De explosieve ontwikkeling van de techniek stelt enerzijds almaar meer educatieve eisen die educatie herleiden tot training voor de productie en verleidt anderzijds de consumenten met gebruiksgemak om hen uiteindelijk van alle “niet-productieve” vaardigheden te beroven. Ik wil daar niet alarmerend over doen, maar is het dat wat wij willen worden? Hoog- en goedgetraind en blij- en gladgeleerd en loemper dan een loempia?

rev dv@CBP

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze uitspraken bij hexagram 56 – 旅

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

This website uses the awesome plugin.