Categorieën
Lopende zaken

ZAOEM

 poëzie van nu, zo heet het bij KriKri voor hun tweedaags festival (25/26 april 2008) dat op hoogst lovenswaardige wijze al jaren aandacht heeft voor poëzie in de verruimende zin, polypoëzie zoals zij het noemen, een poëzie die zich niet tot het strikt talige domein beperkt.

Dit jaar in een grootser verband, en wel onder Chlebnikoviaanse vlag. Straks moeten we nog gaan ruzie maken wie er de grootste fan is! Wij blij natuurlijk & de lijst van deelnemende dichters uit binnen- en buitenland op de affiche is zo  indrukwekkend dat het de vreugde tot in het buitenzinnige doet vergroten.

Alle info via de Krikri-website op http://www.krikri.be/zaoem/index.html, hier  alvast de openingstekst:

zaoem is een nieuw festival voor poëzie van nu.

Na vijf internationale Krikrifestivals omtrent polypoëzie bundelt Krikri vzw de krachten met het Poëziecentrum en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Geniet met dichters uit België, Nederland en de rest van de wereld van een tweedaags festival van hedendaagse poëzie in al haar facetten: van voordrachten tot interactieve en digitale gedichten, van poëziefilms tot performances door topdichters uit Finland, Spanje, Groot-Brittannie en Canada. Ontdek hoe de visuele poëzie in Turkije of Australie eruitziet, of neem het heft zelf in handen en doe mee aan het open podium.

Het festival gaat door in drie historische panden in Gent: het Poëziecentrum, de KANTL en de Minardschouwburg.

5 reacties op “ZAOEM”

Vriend Paris(Texass),

Ge moet mij wel niet het werk komen beletten, ik vervul hier mijn maatschappelijk-informatieve plicht & het gaat hier dus wel over serieuze Mensen, die weten wat De Literatuur is, hé, die hebben een Budget en zij vullen dan ook met de Echte Namen de Voorname Zalen: het Gentse Centrum, de Minard, het Kantlsteen,…
’t Is natuurlijk niks in vergelijking met CC Den Ensor of het zalencomplex van De Curve bij ons, maar toch..

Gij, vriend, die samen met mij nog het Literaire Erfgoed in Café de Reynaert hebt verdedigt, gij zoudt toch enig besef moeten hebben van waar de Lijn moet getrokken worden, waarachter wij ons in waardigheid kunnen ophouden?

Dat is het mooie aan blogs: ze brengen mensen nader tot elkaar!
Dat u nu ook al erin slaagt de indruk te wekken dat u aan het werk bent, vind ik een sterk staaltje virtualiteit!
Iemand die het goed met u voorheeft.

Ach het woord werk is u toch in zijn totaliteit onbekend, ik zou het dan ook niet meer gebruiken, in uw geval! U praat er immers over alsof het de Ontbrekende Schakel is die het in uw leven ook daarwerkelijk is, het maakt nogal krampachtig Goede voornemens in u los waarvan wij niet wisten dat gij ze nog kon opbrengen, maar helaas maakt het ook éénieder op pijnlijke wijze duidelijk hoe erg het wel niet met u gesteld is, hoezeer u bent aangewezen op de steun van de weinige vrienden die u nog resten, hoe gij wegkwijnt in de zelfgezochte Neergang van het Alles dat uw Leven Was.

Ach Vriend, gij staat als een Oude Vis in uw Bokaal stokstijf te staren.
Gij droomt van Stroming maar hoort slechts het Misselijkmakende Klotsen van de haperende Pomp & tot diep in kieuwen ruischt de Ziekte die uw Vissebrein aantast, zodat u sporadisch tekst opblurbt die u dan aan uw Gevolg opdient als ware het Literatuur met de Grote El van het Elfabet!

Maar vrees niet, deze Vriend laat u niet in de steek! Ik zal u Blijvend Steunen ( BTW ’t is in orde voor de vrijdag). Ik zal uw Kapitain Adama zijn, gij mijn Eerste Stuurman van de Vloot: samen zullen wij de Aarde vinden en de Cylons verslaan!!!

Geef een reactie

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.