Categorieën
Lopende zaken

ZAOEM

 poëzie van nu, zo heet het bij KriKri voor hun tweedaags festival (25/26 april 2008) dat op hoogst lovenswaardige wijze al jaren aandacht heeft voor poëzie in de verruimende zin, polypoëzie zoals zij het noemen, een poëzie die zich niet tot het strikt talige domein beperkt.

Dit jaar in een grootser verband, en wel onder Chlebnikoviaanse vlag. Straks moeten we nog gaan ruzie maken wie er de grootste fan is! Wij blij natuurlijk & de lijst van deelnemende dichters uit binnen- en buitenland op de affiche is zo  indrukwekkend dat het de vreugde tot in het buitenzinnige doet vergroten.

Alle info via de Krikri-website op http://www.krikri.be/zaoem/index.html, hier  alvast de openingstekst:

zaoem is een nieuw festival voor poëzie van nu.

Na vijf internationale Krikrifestivals omtrent polypoëzie bundelt Krikri vzw de krachten met het Poëziecentrum en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Geniet met dichters uit België, Nederland en de rest van de wereld van een tweedaags festival van hedendaagse poëzie in al haar facetten: van voordrachten tot interactieve en digitale gedichten, van poëziefilms tot performances door topdichters uit Finland, Spanje, Groot-Brittannie en Canada. Ontdek hoe de visuele poëzie in Turkije of Australie eruitziet, of neem het heft zelf in handen en doe mee aan het open podium.

Het festival gaat door in drie historische panden in Gent: het Poëziecentrum, de KANTL en de Minardschouwburg.

Geef een reactie

%d
This website uses the awesome plugin.