Categorieën
Links - publicaties

koortsvisioen, over een boek n.a.v. 50 jaar ‘On the Road’

Kerouac reflections

Nonkel Didi was nog maar net de baarmoeder uitgekeild, of daar begon het leven ‘On the Road’ al.

uit “Mijn Leven met Didi de Paris. Memoirs of a Descent into Hell”, dv, 2046

 

Jack Kerouac zou ongetwijfeld een flauw glimlachje in de kaduke camera der diverse realiteiten produceren, moest hij vernemen welk verzameld literair rapalje hier het redigeersel van Ron Whitehead & Robert Zoschke bevolkt.

Wij hoeven ons nog zo geen zorgen te maken over ons zieleheil in het hiernamaals, de engelen besmeuren ons nog niet met hun paletten Philidelphia, & g*d, van wie we net in een koortsvisioen ( tja: buikgriep, met al die kinders & dan euh, hoe heet dat die dan nu, herfstvakantie?, enfin: wat wil je) te zien kregen hoe hij finaal buiten zijn Eigen Hemelse Rijk met zijn kwabberkont de flapluiken der Hemelpoort poogt gesloten te houden opdat toch niet alle zieltjes massaal voor het vele malen plezantere Satan Resort Intl. zouden kiezen, om maar te zwijgen van het exclusieve LeCklub (je moet om te beginnen al de Franse taal machtig zijn), wel die g*d van u heeft nog geen vat op onze glibberige life tissue met z’n diepzinnige pseudo-ondoorgrondelijkheden à la – wij citeren ijllings –

“als ik mijzelf vervloek, & zij zijn in mijn beeltenis gemaakt, wat is dan het efficientiepercentage van de vervloeking & waarom wist ik dat niet vóór ik eraan begon, gezien mijn alwetendheid nu, dedju toch

Men merke op dat het Baudrilleske in de Stijl van G*d een opvallend nieuw element is, onze onwereldse kennis kan ons helaas geen zekerheid verschaffen, maar we vrezen wel degelijk dat le Beau Drill de l’Art Moderne na zijn verscheiden hier (hij blééf maar foto’s maken) het legertje adviseurs van zijne Almacht is gaan vervoegen.

Kinders, berust niet in het onvermijdelijke, koopt toch op massale wijze dit boek van Heaven Books:
het kan u wapenen tegen het zieleheil dat dreigt, later (de ongedubde stem van Madonna, b.v. , een oud wijf met botuitval die in uw linker zielepercept kraakt of ‘ge niet wilt lepelke spelen met haar’ terwijl de rijstpap met bosvruchten haar de zielemonding uitgulpt, die zij als door het jezekemaken bezeten, aan uw expo wil pluggen, uiteraard, ten alle spijze):

 

reflections upon the 50th anniversary of Jack Kerouac’s On the Road

edited by Ron Whitehead & Robert M. Zoschke

featuring poems stories essays photos by 44 contributers including Lawrence Ferlinghetti, Christopher Felver, Carolyn Cassady, David Amram, Anne Waldman, Gerald Nicosia, Norbert Blei, t. Kilgore Splake, Olafur Gunnarsson, Paul K, Steve Dalachinsky, Yuko Otomo, Casey Cyr, Ed McClanahan, Frank Messina, Theo Dorgan, Mike Watt, Rinaldo Rasa, Didi de Paris, Steve Cannon, John Rocco, Charlie Newman, Michael Madsen, Dean McClain, John Ventimiglia, Jerry Kamstra, Sarah Elizabeth & more!

175 pages with art & photos, $25.00


official release LIPS [London International Poetry & Song Festival] November 10-12, 2007

London’s Historic Marquee Club

now available at:

www.tappingmyownphone.com/Books.html

Kerouac reflections

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.