XIV – Temperance

XIV – Temperance – “Fold the void towards oblivion”
dv-Roland HP503 – ITL : live improvisatie op RE RE FA FA MIb MIb SOL MIb SIb RE LAb LAb SIb – pos. 9 = VI – The Lovers – pos. 10 = VI – The Lovers
de essence (naft) van de Neo-Kathedraalse Dekatessarefonie op een A6-ke

over kennis en schoonheid

je hebt niets van kennis. kennis die je gebruikt, verander je. kennis die je niet of nauwelijks gebruikt, vergeet je.

‘schrijvers’ en ‘kunstenaars’ pronken ijdel met gebruiksvoorwerpen die niet van hen zijn en verkopen hun extreme luiheid als ‘kunst’ of als tekstkapitaal. het zijn producenten van negatieve waarden, want hun producten corrumperen en belemmeren de toegang tot de collectieve kennis.

een auteur verandert voor zichzelf wat zij vergeten is en schrijft nauwgezet neer (of drukt anderszins meesterlijk uit) voor de anderen wat zij veranderd heeft. auteurs produceren niet, auteurs werken en dragen door de uitvoer van hun werking bij aan de collectieve kennis.

het schone is de ervaring van onmiddellijk bruikbare kennis. wie het schone ziet of leest zegt onmiddellijk: “ja, dit is het”. het schone is een openbaring, de Apocalyps van het humane.

over DROOM

DROOM = 41 NKdeE geplande audiocomposities met de voordracht van de gedichten uit de bundel ‘DROOM’ van Kees Ouwens samen met 41 videobestanden van diverse oorsprong en in een los samenwerkingsverband met o.m. KANELI & SMIT, Adriána Kóbor, Zaahne e.a.

de 41 NKdeE-composities vallen best te omschrijven als [adem in] aleatoire, generatieve, repetitieve en subliminaal-propagandistische dekatessarefonie [adem uit] met als invoer de uitvoer van het NKdeE Tarot programma dat de Kaballah van de erotische Ellende aanmaakt, opwekt, in leven roept, kanaliseert en viraal verspreid. 

het NKdeE Tarot-programma produceert dagelijks 14 noten waaruit de muziek gegenereerd wordt (en uit haar generatie weerom emergeert als een autonome gedraging) met behulp van de Internet Time Loop (ITL, een SandGRaPH-module), een Roland HP503 elektrische piano/synthesizer, diverse geluids- en muziekprogramma’s van derden en het dv-appje.

DROOM-inhoud

XIV – TEMPERANCE – WEL TWINTIG JAAR MOESTEN WIJ TERUGGAAN IN DE TIJD

XV – THE DEVIL – ALS EEN OPONTHOUD ZONDER GEGRONDE REDEN DEED HET ZICH VOOR

CUPS – 8 – LUISTER NAAR DIE WOORDEN UIT MIJN MOND / DE RUIMTE VERGRUIZELT

CUPS – 3 – JA ZEKER, HET WAS MAAR TIJDELIJK

CUPS – 2 – HOE IK TOEKWAM…

KNIGHT of PENTACLES

XX – JUDGEMENT -ZELFS WAS JE GEEN JONGELING