3 of CUPS

over bestemming

hij die de strijd als bestemming heeft, kent de strijd als geen ander.
zij die de vergeefsheid als bestemming heeft, kent de vergeefsheid als geen ander.
hij die het verdriet als bestemming heeft, kent het verdriet als geen ander.
zij die de weelde als bestemming heeft, kent de weelde als geen ander.
hij die de volmaaktheid als bestemming heeft, kent de volmaaktheid als geen ander.
zij die de overwinning als bestemming heeft, kent de overwinning als geen ander.

in het hevigst van de strijd, bij de vergeefsheid der dingen, wanneer het verdriet ons een wurging is en al onze weelde rot en verpulvert in onze handen, zoeken wij niet de imaginaire glorie van het onbereikbaar volmaakte of de ijdele nostalgie naar de vermeende overwinning, maar putten wij kracht, schoonheid en troost uit de kennis die ons wordt aangereikt in het innig gekoesterde gelaat van de lijdende ander.

dv-Roland HP503 – ITL : live improvisatie op de tonen FA LAb  SOL FA LAb LAb DO FA SIb MI b MI b SI b DO FA – pos. 9 = VI – The Lovers – pos. 10 = O – The Fool
LEZING 23/07/2021 – 3 of CUPS – “only you can solve your problems”
over DROOM

DROOM brengt 41 NKdeE audiocomposities met de voordracht van de gedichten uit de bundel ‘DROOM’ van Kees Ouwens samen met 41 videobestanden van diverse oorsprong en in een los samenwerkingsverband met o.m. KANELI & SMIT.

de 41 NKdeE-composities vallen best te omschrijven als [adem in] aleatoire, generatieve, repetitieve en subliminaal-propagandistische dekatessarefonie [adem uit] met als invoer de uitvoer van het NKdeE Tarot programma dat de Kaballah van de erotische Ellende aanmaakt, opwekt, in leven roept, kanaliseert en viraal verspreid. 

het NKdeE Tarot-programma produceert dagelijks 14 noten waaruit de muziek gegenereerd wordt (en uit haar generatie weerom emergeert als een autonome gedraging) met behulp van de Internet Time Loop (ITL, een SandGRaPH-module), een Roland HP503 elektrische piano/synthesizer, diverse geluids- en muziekprogramma’s van derden en het dv-appje (in zijn muzikaal-auditief toon-onvaste en desondanks best flink stemhebbende hoedanigheid).

DROOM-inhoud

XIV – TEMPERANCE – WEL TWINTIG JAAR MOESTEN WIJ TERUGGAAN IN DE TIJD

XV – THE DEVIL – ALS EEN OPONTHOUD ZONDER GEGRONDE REDEN DEED HET ZICH VOOR

CUPS – 8 – LUISTER NAAR DIE WOORDEN UIT MIJN MOND / DE RUIMTE VERGRUIZELT

CUPS – 3 – JA ZEKER, HET WAS MAAR TIJDELIJK

CUPS – 2 – HOE IK TOEKWAM…

KNIGHT of PENTACLES

XX – JUDGEMENT -ZELFS WAS JE GEEN JONGELING