XV – The Devil

XV – The Devil – “We need to join our forces to refuse our fate.”
dv – Roland HP503 – ITL – live improvisatie op FA RE FA DO FA SIb SOL SIb RE MI FA FA SOL SOL – pos. 9 = I -The Magician – pos 10 = 7 of Swords
Kees Ouwens – uit ‘Droom’, ISBN 9029040009, p.9

over Bach en het gekende

Bach is zo uitzonderlijk groot geworden, dacht ik net, omdat hij niet mocht foefelen: als je g*ds werk uitvoert, denk je daar niet eens aan. hij speelde en luisterde eerlijk naar het gekende.

het gekende is wat je reeds hebt gevoeld en herkent als het gekende. het gekende valt in het gevoel niet te ontkennen.

Bach speelde het onontkenbare, ook wel bekend als het onuitsprekelijke.

de Nieuwe Kathedraal van de erotische Ellende plooit het onuitsprekelijke op het onontkenbare tot het klein genoeg is om in een boekje te passen en knipt er dan de overtollige randjes af. die braam fikt goed.

de Vrije Lyriek van de NKdeE plooit het ongedrukte boekje open en zie: er floepen duizenden wilde kastanjes uit en evenzoveel harde eikels en zwarte walnoten en miljarden sporen van varens en zwammen en zaadjes van honderden bloemen en wat nog wel niet.

en elk van die zaadjes luistert eerlijk naar zichzelf.
en elk van die zaadjes zegt dat het komt.

over DROOM

DROOM = 41 NKdeE geplande audiocomposities met de voordracht van de gedichten uit de bundel ‘DROOM’ van Kees Ouwens samen met 41 videobestanden van diverse oorsprong en in een los samenwerkingsverband met o.m. KANELI & SMIT, Adriána Kóbor, Zaahne e.a.

de 41 NKdeE-composities vallen best te omschrijven als [adem in] aleatoire, generatieve, repetitieve en subliminaal-propagandistische dekatessarefonie [adem uit] met als invoer de uitvoer van het NKdeE Tarot programma dat de Kaballah van de erotische Ellende aanmaakt, opwekt, in leven roept, kanaliseert en viraal verspreid. 

het NKdeE Tarot-programma produceert dagelijks 14 noten waaruit de muziek gegenereerd wordt (en uit haar generatie weerom emergeert als een autonome gedraging) met behulp van de Internet Time Loop (ITL, een SandGRaPH-module), een Roland HP503 elektrische piano/synthesizer, diverse geluids- en muziekprogramma’s van derden en het dv-appje.

DROOM-inhoud

XIV – TEMPERANCE – WEL TWINTIG JAAR MOESTEN WIJ TERUGGAAN IN DE TIJD

XV – THE DEVIL – ALS EEN OPONTHOUD ZONDER GEGRONDE REDEN DEED HET ZICH VOOR

CUPS – 8 – LUISTER NAAR DIE WOORDEN UIT MIJN MOND / DE RUIMTE VERGRUIZELT

CUPS – 3 – JA ZEKER, HET WAS MAAR TIJDELIJK

CUPS – 2 – HOE IK TOEKWAM…

KNIGHT of PENTACLES

XX – JUDGEMENT -ZELFS WAS JE GEEN JONGELING