Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #450

22B93

450 – de uitweg bewijst het gebrek aan weg

hexagram 10  (lǚ) – ‘Stappen’

LÜ (履) – “Luu” – standvastigheid, doorzettingsvermogen – “met luufelheid alles overwinnen”

invoer

https://dirkvekemans.be/2018/11/18/harusmuze-153/

commentaar

commentaar van dirk vekemans

een uitweg wordt niet gevonden maar gezocht (als hij gevonden is, is het meteen de gevonden weg). elke uitweg toont daarom aan dat de gevolgde weg niet meer volstaat als weg, dat het te laat is om van de gevonden en gevolgde weg een begaanbare weg te maken. want een uitweg is, ruimer, het noodzakelijke zoeken van de mens naar het gebrek als oorzaak van het lijden, elke uitweg is het resultaat van nooddruft.

in een recursie van de beweging van de uitweg zoeken mensen vaak uitvluchten om te ontkennen dat ze nooddruftig zijn, dat ze een uitweg zoeken uit zichzelf, het gebrek van wat ze evident niet zijn in het zicht van hoe zij zichzelf denken (geen overtreders, niet de oorzaak van het lijden van de ander, geen ontkenning van het zelfbeeld, wèl een integere identiteit, een goede Belg, geen vreemde leugenaar)

het is daarom aangewezen om mensen ten allen tijden een uitweg te laten, zodat zij geen uitvluchten hoeven te zoeken, want dat is vernederend, en die vernedering vernedert ons allemaal.

mensen zijn minder dom dan ander mensen die zichzelf slim achten, willen (doen) geloven . mensen zoeken uitvluchten omdat ze geen uitweg uit zichzelf vinden. de zogenaamd slimme mensen gebruiken dat om te wijzen naar hun uitweg (de domheid van de anderen), die geen uitweg is maar een verontschuldiging op de kap van de ander1het verschil in intelligentie tussen de mensen onderling is nagenoeg altijd verwaarloosbaar klein. het verschil in intelligentie tussen de mens en het dier is een verschil dat een verschil maakt maar het is in zich veel kleiner dan de mens wel zou willen..

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

Noten[+]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.