Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #322

het andere zoekt zichzelf in jouw verschil

// het een ziet het anders om zich heen
https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

hexagram 59渙 (hwàn) – ‘oplossing’

Geheugensteun: “Juan lost op in An”

322 – het andere zoekt zichzelf in jouw verschil
input

https://dirkvekemans.be/2018/10/21/harusmuze-126/

22B103
commentaar dv@YEF

De NKdeE Bewegingsleer, in haar meer mystieke kronkelingen, hecht ogenschijnlijk weinig waarde aan het individuele bewustzijn, zoals wij dat aan den lijve ondervinden. Wat het ene denkt te zien is het ene, maar dan anders omdat elkeen anders kijkt naar hetzelfde en zichzelve niet herkennen kan in het zien dat door het ene heen gebeurt.

De NKdeE ethiek, zo we hier van een ethiek kunnen spreken, is dan ook gefundeerd op de deugd van de onthechting, de dissolutie van het ‘ik’.

Het meeste denken ‘op de markt’ rond zielen en dergelijke is ons dan ook helaas wat het is: ‘brol’, antropocentrische doekjes voor het bloeden en een ver-marketing van het denken met het oog op efficiënte exploitatie van de ‘zieleroerselen’ van de consument.

Want als je dan die ander alles af ziet speuren en je ziet haar/hem/d’r ook in jou zichzelf niet zien, tja, sè, ach, weet dan dat het ene zelf zichzelf ook in jou aan het zoeken is, ook al ziet het er nooit zo uit, want mochten jullie ooit elkaar zien in het zien dat daar gebeurt, het zou geen zien meer zijn, maar louter gebeuren dat zich in elkaar verstrengelt, sneller dan het licht zodat het zien oplost in het Onmogelijke dat wij pogen denkbaar te maken.

Toch niet bij leven en welzijn. Maar waarom niet, zo vraagt gij misschien nog, wijzende naar al het leed dat wij met ieder delen?
Het enig mogelijk antwoord dat de Harusmuze daarop geeft is:

’t zal u leren.

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze uitspraken bij Hexagram 59 – 渙

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.