Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #322

// het een ziet het anders om zich heen

322 – het andere zoekt zichzelf in jouw verschil

hexagram 59渙 (huàn) – ‘oplossing’

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

input

https://dirkvekemans.be/2018/10/21/harusmuze-126/

22B103

commentaar

de NKdeE Bewegingsleer, in haar meer mystieke kronkelingen, hecht weinig waarde aan het individuele bewustzijn, zoals wij dat aan den lijve ondervinden. wat het ene denkt te zien is het ene, maar dan anders omdat elkeen anders kijkt naar hetzelfde en zichzelve niet herkennen kan in het zien dat door het ene heen gebeurt.

het meeste denken ‘op de markt’ rond zielen en dergelijke is ons dan ook wat het is: Brol, antropocentrische doekjes voor het bloeden en vermarkting van het denken met het oog op efficiënte exploitatie van de ‘zieleroerselen’ van de consument.

want als je dan die ander alles af ziet speuren en je ziet haar/hem/d’r ook in jou zichzelf niet zien, tja, sè, ach, weet dan dat het ene zelf zichzelf ook in jou aan het zoeken is, ook al ziet het er nooit zo uit, want mochten jullie ooit elkaar zien in het zien dat daar gebeurt, het zou geen zien meer zijn, maar louter gebeuren dat zich in elkaar verstrengelt, sneller dan het licht zodat het zien oplost in het Onmogelijke dat wij pogen denkbaar te maken.

toch niet bij leven en welzijn. maar waarom niet, zo vraagt gij misschien nog, wijzende naar al het leed dat wij met ieder delen? awel è:

’t zal u leren.

scève

Merveille n’est, Deesse de ma vie,
Si en voyant tes singularitez
Me croist tousjours, de plus en plus, l’envie
A poursuyvir si grandes raritez.
Je sçay asses, que noz disparitez
(Non sans raison) feront esbahyr maints.
Mais congnoissant soubz tes celestes mains
Estre mon ame heureusement traictée,
J’ay beaucoup plus de tes actes humains,
Que liberté de tous tant souhaictée.

Geef een reactie