Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #319

// ’t nieuwste rot verveelt zich en prult maar wat

319 – je zit op de trein naar hasselt tot je op de trein naar hasselt zit

hexagram 9 小畜 (xiǎo chù) – “Klein Vergaren”

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

input

https://dirkvekemans.be/2018/10/24/harusmuze-129/

22B8Rodin D 4022

commentaar

die fysici hebben wat met treinen, dacht misschien de Harusmuze, mocht het zo zijn dat de Harusmuze tot ons denkrot was gedoemd, dus zullen we dat gedoe met die golven zo verklaren, want : “echt è!”.

joa. ze heeft een punt. ’t zit zo dat er met dat meten en dat waarnemen hoegenaamd niks mis is, dat gekweddel in Kopenhagen was dus effenaf ‘loemp’ maar bon ja, ’t loemp Zijn, is nu eenmaal ons lot è, sinds Parmenides al. aja: het zit ‘m in het Zijn natuurlijk.

allez, vooruit : stel, je zit op de trein naar Hasselt op weg naar een date met een meer dan formidastische dame, da’s sebiet al om 15u30. tot voor je vertrok wou je de trein naar Hasselt halen, aja: ge wilt uwen date niet missen.
dus keek je op internet naar ’treinen naar hasselt vanuit tienen’ alwaar de trein naar Hasselt beschreven staat als beweging van Tienen naar Hasselt, een vrij stabiele golf die behoudens vertragingen steevast aankomt op [uur + 0u30] in Hasselt. ge woont hier al efkens ( ge kent uwe fysica) dus ge weet dat ge abstractie moet maken van accidenten en ewa marge kansberekening moet hebben voor vertragingen.
okè, voila gij zijt pipo/pipa/pip #1: gij zit op de trein naar Hasselt die de vrij stabiele golf is van Tienen naar Hasselt

behalve in’t weekend want d’r zijn werken aan’t spoor dus d’r zijn maar twee kottekens in het uurrooster van de golf dat de trein effectief rijdt

ha maar wat hebben we hier nu? pipo/pipa/pip #2: die zit gewoon op 6/05/2019 op de particuliere trein van 15u06 van Tienen die behoudens accidenten ongetwijfeld rond 15u30 gaat aankomen in Hasselt, aja want er is maar 1 trein die dat gaat doen è.

pipo/pipa/pip #1 en pipo/pipa/pip #2 zijn één en dezelfde op’t moment dat ge aan een van de twee vraagt hoe laat het is.

de rest kunt ge wel zelf uitvissen zekers? manmanman…

scève

Produicte fust au plus cler ascendant
De toute estoille a nous mortelz heureuse:
Et plus de grace a son aspect rendant,
Grace aux Amantz toutesfois rigoureuse.
Le Ciel voyant la Terre tenebreuse,
Et toute a vice alors se avilissant,
La nous transmit, du bien s’esjouissant,
Qui en faveur d’elle nous deifie.
Parquoy despuis ce Monde fleurissant
Plus que le Ciel, de toy se glorifie.

Geef een reactie