Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #319

T9 – ’t nieuwste rot verveelt zich en prult maar wat

// ’t nieuwste rot verveelt zich en prult maar wat

319 – je zit op de trein naar hasselt tot je op de trein naar hasselt zit

hexagram 9 小畜 (xiǎo chù) – “Klein Vergaren”

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

commentaar

het kwade ervaren verbergt het goede: ervaar niets en je ervaart alles.

input

https://dirkvekemans.be/2018/10/24/harusmuze-129/

22B8Rodin D 4022

commentaar

die fysici hebben wat met treinen, dacht misschien de Harusmuze, mocht het zo zijn dat de Harusmuze tot ons denkrot was gedoemd, dus zullen we dat gedoe met die golven zo verklaren, want : “echt è!”.

ze heeft een punt met die uitspraak, niet ondanks maar dankzij de tautologie.. ’t zit immeers zo dat er met dat meten en dat waarnemen hoegenaamd niks mis is, dat gedoe in Kopenhagen was dus effenaf ‘loemp’ maar bon ja, ’t loemp Zijn, is nu eenmaal ons lot è, sinds Parmenides al. want het probleem zit ‘m in de taal en in het Zijn natuurlijk.

bon. stel, je zit op de trein naar Hasselt op weg naar een date met een meer dan formidastische dame, da’s sebiet al om 15u30.
tot voor je vertrok wou je de trein naar Hasselt halen, aja: je wil jouw date niet missen.
dus keek je op internet naar ’treinen naar hasselt vanuit tienen’ alwaar de trein naar Hasselt beschreven staat als beweging van Tienen naar Hasselt, een vrij stabiele golf die behoudens vertragingen steevast aankomt op [uur + 0u30] in Hasselt. je woont hier al efkens ( je kent jouw fysica fysica) dus je weet dat je abstractie moet maken van accidenten en ewa marge kansberekening moet hebben voor vertragingen en wat al niet.
okè, voila jij bent nu persoon #1 en je zit op de trein naar Hasselt die de vrij stabiele golf is van Tienen naar Hasselt

(behalve in’t weekend want d’r zijn werken aan’t spoor dus d’r zijn maar twee kottekens in het uurrooster van de golf dat de trein effectief rijdt. soit, dat hadden we ingecalculeerd bij de opstelling van ons fysisch model.)

maar nu persoon #2: die zit gewoon op 6/05/2019 op de particuliere trein van 15u06 van Tienen die behoudens accidenten ongetwijfeld rond 15u30 gaat aankomen in Hasselt, aja want er is daar en op dat moment maar 1 trein die dat mogelijkerwijze kan gaan doen.

persoon #1 en persoon #2 zijn één en dezelfde persoon op’t moment dat je aan een van de twee vraagt hoe laat het is. pas dan zit je effectief op de trein naar Hasselt: op het moment dat je vraagt naar het uur ‘stort de golf in’ naar het concrete van de situatie

de rest kan je wel zelf uitwerken, toch? ik weet zelf niet zoveel af van fysica, dat zat niet in mijn golfje.

scève

Produicte fust au plus cler ascendant
De toute estoille a nous mortelz heureuse:
Et plus de grace a son aspect rendant,
Grace aux Amantz toutesfois rigoureuse.
Le Ciel voyant la Terre tenebreuse,
Et toute a vice alors se avilissant,
La nous transmit, du bien s’esjouissant,
Qui en faveur d’elle nous deifie.
Parquoy despuis ce Monde fleurissant
Plus que le Ciel, de toy se glorifie.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.