Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #151

verlangen schrijft alleen verlangen

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

hexagram 24  (fù) – “Terugkeren”

FU (復) – “Foe” – terugkeer, herstellen – “Foefel het terug”

151 – verlangen schrijft alleen verlangen

invoer:


commentaar dv@XKP

Van een schrijven dat het verlangen wil beschrijven, verlangt het lezen het geschrevene als invoer, dus in de functie valt de lezing daarvan samen met het schrijven ervan. Omdat verlangen alleen maar meer verlangen vraagt en zelf produceert, schrijft het verlangen dus alleen verlangen.

Bovendien is elk lezen ook een vorm van schrijven omdat het proces middels decodering van de taaltekens de informatieve potentie van het geschrevene omzet in een energetische stroom van verlangen die intieme ‘betekenissen’ wegschrijft in het decoderingsproces: men leest ook wat men zelf zou willen geschreven hebben, de in het boek gecodeerde wereld wordt ‘vertaald’ naar de gedroomde eigen wereld van de lezer.

Elke vorm van literatuur is sowieso voortzetting van het eerder geschrevene, zelfs al heeft de auteur zelf nauwelijks wat gelezen dat tot die ‘literatuur’ gerekend wordt, want als het ‘gezonde’ literatuur is met reële impact op de samenleving komt dat sowieso in de epigenetisch doorgegeven ’taalgewoontes’ terecht, het dagdagelijkse taalgebruik dus. In deze tijd neemt bv. de popmuziek met haar ‘lyrics’ veel van die oude ‘literaire’ functies over, dus de keuze van Bod Dylan voor de Nobelprijs literatuur lijkt mij, tot spijt van wie het benijdt, een zeer logische en terechte keuze.

rev. dv@CIT

Geef uw commentaar

Uw interpretatie van of commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze is erg welkom. Plaats die gewoon als ‘reactie’ onderaan deze post.
Bij validatie wordt uw inzending dan bij de eerstvolgende revisie van dit bestand onder dit kader toegevoegd.

Harusmuze uitspraken bij Hexagram 24 – 復

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.