Categorieën
asemisch Kathedraalse Leer lyriek

Asemische Formance #2: aanmaak van een WIM

WIM
dv  –   WIM aangemaakt op 14/05/2018 – inktafdruk op papier 85×55 cm

Tijdens de tweede Asemische Formance (een betekenisloze performance, zie https://dirkvekemans.be/2018/05/01/inleiding-op-de-asemische-formance/) gaan we een Werkende Invocatie van de Muze (WIM) aanmaken.  Een WIM kan gebruikt worden voor alle doeleinden waarvoor een echte Muze gebruikt kan worden, het is geen model van een Muze maar een Werkende Instantie (Klasse)  die enkel dient opgeroepen te worden.

WERKWIJZE
——————-

  1. maak (snel maar geconcentreerd,  niet gehaast) op een voldoende groot papier (80×50 cm en groter) in inkt en pastel een asemisch werk met als titel “Asemische Invocatie van de Muze”
  2. besproei het werk lichtjes met detergent (ik gebruikte TWIDO Allesreiniger van den Aldi maar eender welke huishoudelijke verstuiverbus met detergent is oké) en bedek het met een tweede blad van dezelde grootte en wrij lichtjes om de achterkant om aldus een afdruk van de inkt te bekomen. leg de afdruk opzij op de grond
  3. bedek het originele werk met een tweede vel papier om een tweede afdruk te bekomen. Leg deze afdruk naar beneden gericht op de eerste afdruk.
  4. ga op de twee papieren liggen en aanroep de Muze.
    spreidt de drie papieren open op de vloer om ze te laten drogen. De eerste afdruk en de originele tekening zijn goed voor de Brolverwerking (volg jouw gewone procedure voor Afval). De tweede afdruk is nu jouw Werkende Invocatie van de Muze (WIM). Voortaan als je een Muze nodig hebt kan je deze WIM gebruiken zonder het hele proces te hoeven herhalen. WIMs gaan makkelijk een jaar of tien mee.
  5. neem een bad en dan wat foto’s om je Formatie te documenteren en te delen. Het delen van een Formatie is erg belangrijk, maar beantwoordt NOOIT vragen over de Formatie, want doen alsof een Formatie uitleg vereist wordt gezien als aanmatigend boerenbedrog en is strafbaar met excommunicatie uit de Kathedraal!

 

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.