Categorieën
Grafiek Kathedraalse Leer lyriek Schoonschrift

NKdeE Letterkaartjes n

“NKdeE A6 Letterkaartje n”
dv2017 ink, pencil & bister on folded A5 paper (actual size =A6) – €15

n

n, nader tot u, naakt en nederig in deze nederlanden, in het noorden is daar wat meer nijd om, naijver en naargeestigheid, zou het distinctiedrift zijn ten opzichte van het nee van het niets waarmee de laaglander gebrandmerkt is?  zulks zou je van het koloniale palmares kunnen afleiden, van de zegevierende koophandelsdrift waarbij vergeleken de negerneukende vlaamsche leopoldleerling maar een verfranst prutserke was, maar ach, alom neigt alles naar de navrante navel van de nacht want ook in het meer gezapige vlaanderen heerst heden de hang naar het nagelnieuwe nu, naar het absolute nergens van het nieuwe, en de obsessie om zeker het eerst en het luidst en het geweldigst te willen eindigen in het onafwendbare nirwana, waar eenieder leider is, maker van het doel, gekroond met de tiara van de hovaardigste  hebber (m/v)

n, in een wat ruimere rek van de tijd, is een vis of een cobra en onderhuids bij het neuzelen met nimfen, in de nok van het genieten kronkelt er altijd wel wat nozempraat van de slangenaanbidders. de rozenkruizers kruisigen de slang die lillend nog leefde in de haren van shiva of medusa. van uw ingewijden moet ge ’t hebben!

n is in de meeste ons omringende taalgebieden de letter van de negatie. haar uitspraak is een intieme aangelegenheid, de nasale uitspraakbasis zorgt voor vibraties op zichthoogte, geruststellend, interieur, verzachtend, teder. de ideale inleiding voor de afwijzing, de negatie wordt uit de intimiteit van het ik naar buiten geworpen, het is een projectiel, de n bevestigt het ik tegenover het afgewezene…

n is in het Romeinse stelsel numeriek 900 waard, met een streepje erboven 900 000. in gematria is de  hebreeuwse nun 50

n, wat wil deze letter ons (doen) zeggen? laat ons een noot een noot noemen en noest-nederig neuzelen met elkander tot we  nu kunnen niezen in naam van de naft.

 

niets bestaat

de neo-kathedraalse spreuk voor de letter n is zo dubbelzinnig als maar kan. acht eeuwen verderop (scroll naar boven a.u.b.) is het hoopje kathedraalse spreuken het enige wat resteert van mijn geschriften (oef).
vekemans, de miezerige mottigaard, de mistroostige vlaming die nooit wat af kreeg, die altijd hetzelfde schreef, die alleen maar letterkens een beetje fatsoenlijk kon tekenen, en dan nog, veek de fake vrome zal herinnerd worden als de grote ontkenner van elk bestaan, want  smalend geciteerd op de glanzende gedachtensticks der grootheilige geleerden van de honderduizend renmimbi zal in ieders brein oplichten dat ‘niets bestaat’.

natuurlijk bestaat er wel wat! niets bestaat! een illusie, zoals alles! wat het mormel mens nodig heeft om te kunnen tellen, de nul van het niets, uitgevonden door godbetert een stelletje arabieren. reïficeer u vlug nog  een zevental maagden en de turkooizen wanden van het paradijs opdat gij tot in de eeuwigheid uzelve kan verdingelijken!

niets is bestand tegen het bestaan van het niets!

 

Creatief Afval getoond in blogposts met het label ‘te koop’ kan u kopen aan de vermelde prijs om de creatieve praktijk van Afhankelijk Auteur Dirk Vekemans te ondersteunen.

De werken worden na ontvangst van betaling gratis opgestuurd (naar een adres binnen de BENELUX) en zijn voorzien van een echtheidscertificaat PCAE 1.1.
Mail naar dirkvekemans_at_yahoo.com voor de afhandeling.

U kan het Afval na ontvangst zonder enige plichtplegingen op autonome wijze (verder) recycleren.

Bedankt alvast! Viert de Vrije Lyriek!

This website uses the awesome plugin.