Categorieën
LAIS

te laat

val2

Terwijl ik mij in as & stof  vergaar
& Alle brokken  rauwe liefde lik
Die daar versterven als een loos gebaar
Waarvan slechts ik de leugens nog van pik:
In die pantomime snuit ik mijn snik,
Omdat ik weet dat alles overgaat
& Jij in niets & overal  bestaat,
& Zo jij mij nu in mij laat varen:
Als dat getij er is, kom ik te laat.

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.