Categorieën
LAIS lyriek

je t’aime, tu sais

voor t.k.

oploop_klIn mijn onbetamelijke wanhoop,
De volle doodsdrang die ik streel, koester,
In de zee van mijn ontdaan verlangen
Waar jij parel bent, de wereld oester,
In het trage gaan dat ik draag, moest er
Vernieling zijn, blijkbaar & bezwaren,
Zwaar verraad dat zinkt in de gebaren.
  Maar dat is dat verhaal: jij bent ontheven
Uit mijn sterven in dit leven, aarde
Die mij jouw lucht als zucht heeft gegeven.

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.