Categorieën
LAIS

systems failure

mariee_det002

Jouw adem voel ik & jouw nabijheid al
Terwijl dit niets van nu mij hier beperkt
Jouw handen zijn alreeds gekend als mal
Voor ongevormde liefde die al werkt:
Ik voel mijzelf door jou al lang gesterkt.
Ik wil jouw lijf dat in mijn handen trilt
Ik wil jouw ziel die ons in mij verspilt.
Ik wil jou nederig ter dood beminnen,
Jij bent wat elke dichter schrijft & wilt,
Antwoord op de vraag in alle zinnen.

DIANA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.