Categorieën
LAIS lyriek

LYLIA rev. 45

[verzilvering]

Uw licht maakt van mijn hok een kathedraal,
Het vult de ruimte op tot aan de nok
Ik kus uw huid als reine zonnestraal
& Lach uw lach bij ‘t vallen van uw rok,
U bent mijn lust & avondmaal, ik schrok.
  In het duister ligt u als betovering:
Ik zie er schatten in, & glinstering.
Uw maan heeft al mijn nachten omgedicht,
  Uw adem ruist, het is mijn ommering
Ik voel u als een boom zijn zon, uw licht.

 

20/11/2010 rev. 19/03/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis)

 

Laatste release van het LYLIA-programma:

LYLIA versie 1.0.2 (pdf bestand)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.