Categorieën
LAIS

LYLIA rev. 039

[aubade]

Achterwaarts bevrijding in de luchten ziet
De nacht, waar ik mij boven zee & land
Verhef &  u ontwakend strelen kom,  een lied
Van licht dat in uw kamer klatert, hand
Die uw gordijnen schuift & heft & zand
Kust uit uw ogen deze mond van vuur,
Minutieus uw huid voor ’t nieuwe uur.
  Dame: dit is jouw dag, ik ben erin,
Ik schitter thuis in jouw haar, ik bestuur
Jouw lach & spin mijn zon jouw leven in.

 

26/11/2010 rev. 02/03/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.