Categorieën
LAIS

LYLIA rev. 038

[ein jeder engel ist schrecklich]

Jij port & roert met stokken in de nacht,
Op zoek naar mij: jij wil mij van de kaart.
& Als jij mij dan raakt, is ‘t onverwacht
& Schrik jij  dat jij mij zo openbaart.
Ik ben nochtans zoveel gezoek niet waard,
Ik leef in jou heel stil & minuscuul,
Jij hoort een twijgje breken als ik brul.
Ik had geen god verzocht mij jou te sturen.
Mijn ziel was kaal, ik sliep als een crapuul
Tot jij mij wekte, nacht die blijft maar duren .

27/11/2010 rev. 02/03/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.