Categorieën
Lopende zaken

Over De Morgen

de verwording is totaal omdat iedereen alles maar laat gebeuren.

alles wat zich intellectueel noemt laat zich inpakken door dezelfde zoete koekjesfabriek die straks maakt dat we weer een stapje verder gaan naar de absolute dictatuur.

ik schaam mij diep omdat ik deze krant mee heb willen redden, indertijd.

ik schaam mij dat ik belg ben, dat er een perfect leesbare label op mijn hoofd staat dat ik deel uitmaak van een bende slappe profiteurs die alleen maar aan ‘geluk’ kunnen denken, een flauw afkooksel is dat van de romantieke lijkenneukerij die toenmaals ook enkel is bedacht als schaamlap voor de kapitale uitbuiting waarop wij onze zonden kunnen botvieren.

de media zijn dood. wij zijn de media. ik zou het plezant vinden als iedereen nu een beetje wakker wordt.

nu.

5 reacties op “Over De Morgen”

‘nu’ is te laat. gisteren of eergisteren of drie vier jaar geleden of zelfs tien of vijftien ware beter geweest.
nu moeten we lijmen. scherven. redden wat er te redden valt tot we geen adem meer hebben.

De media is dood, vreselijk en nog vreselijker: wij zijn de media…wie gaat er nu voor de ‘kritische’ noot zorgen? Ik mis mensen zoals Johan Anthierens, nog altijd, bestaan er nog mensen zoals hem?
Blijkbaar is het de bedoeling van de maatschappij om iedereen ‘gelijk’ te laten denken over alles en nog wat, geen keetschoppers meer, iedereen braaf in de rij, bah: wat haat ik dat idee!
Waar blijft de revolte?

‘nu’ is niet te laat, dat was & is het altijd al geweest.

nu is nu, hier. iets doen, doe je altijd nu. je lijmt geen nu want die eenheid is er gewoon niet

kijk niet naar wat je verliest, kijk naar wat je wint.
dat probeer ik, tenminste, ook al het lukt het me ook niet elke dag.

revolte is een oud woord, met veel bloed eraan. ik probeer viraal te denken, in termen van groei en bloei ook.

het is mei.

Ik zie dat ik me heb me laten leiden/omleiden door oude gebeurtenissen. Sorry. Ja, je hebt gelijk, nu is nu. De ‘oude’ economie (die nog steeds heerst en die andere gedaantes aanneemt) kan of wil ik niet ‘lijmen’, dat zou te gek zijn.
Ik ben een voorstander van revolte. Opstand. Zonder bloed. Maar dat wordt bijzonder moeilijk want ze hebben erg grote messen en de wonden helen maar langzaam. Viraal is belangrijk. Daar geloof ik ook in. En in combinaties.

Om wakker te worden of te maken én een stem te verheffen, om in opstand te komen is zo veel moed nodig. Eerlijke opstand, niet vanuit een of ander vaak moeilijk zichtbaar maar wél te verklaren eigenbelang. En energie is ook broodnodig. Iedere dag opnieuw en voortdurend, ook na elke slag of messteek.
Ja, het is mei. Ik hoop op een mooie zomer.

Geef een reactie

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.