Categorieën
Grafiek Links - publicaties

Nico Vassilakis en de perdotheek

Nico Vassilakis maakt concrete poëzie video’s en zijn boek ‘Text Loses Time” heeft een omschrijving die het vertalen waard is.

Text Loses Time intends to present both verbal and visual poetries as equal. Though notions of poetics have shifted and swerved, what has stayed solid throughout is that the alphabet, the word – however arranged – contains, within it, dual significance. First, the proto-historic role of the visual conveyance of represented fact. Second, the overriding desire of human utterance to substantiate existence. In conjoining these two models this book hopes to form a third, blurred value. Thought and experience are factors that accrue, while staring and writing help resolve and conclude. As you stare at text you notice the visual aspects of letters. As one stares further, meaning loses its hierarchy and words discorporate and the alphabet itself begins to surface. Shapes, spatial relations and visual associations emerge as one delves further.”

De vertaling is voor Straks , als ik Tijd heb.
Dat boekje, ‘Text Loses Time” van Nico Vassilakis, zou ik heel graag hebben, zodanig dat ik daar kan door bladeren, er indrukken van opdoen, en het vervolgens, na een publieke perditiekeuring in de KLEBNIKOFFER deponeren.

De KLEBNIKOFFER is een zopas geïnitieerde perdotheek.

Mijn voor het overige geheel fictieve Budget voor Collegiale Ondersteuning en OnderzoeksOnkosten (BCOOO) zit er voor deze maand op (voor heel het jaar al eigenlijk maar als Belg weet ik van Wanten).

Vandaar deze oproep, ook al als Exemplarisch Participatief Gedrag (EPG). Gezien de dingen zoals zij zijn lijkt het ons immers gepast om ruilhandel als dit aan te moedigen, zeker in de structureel ondersteunde zin die wij uitbouwen as we speak:

– hij of zij die in een milde bui mij een (betaald) exemplaar van Nico Vassilakis “Text Loses Time” laat toesturen (11,82 euro plus verzendkosten) op onderstaand adres, krijgt van mij prompt twee pastel-probeersels op A3 formaat cadeau (zie afbeeldingen). (stuur effie een mail naar dirk _at_ vilt punt net, de eerste mailer heeft PRIJS.

tlt001 tlt002
deze twee A3 pastels zijn de uwe als u mij dat boekje van Nico Vassilakis bezorgt

Ja, ik weet het, ze zijn van iets mindere kwaliteit dan de L!NT-designs, maar toch: ze zouden ook in de nieuwe perdotheek niet misstaan.  Bovendien financiert u hiermede een professionele perditiekeuring van dat werk door een Kathedraals Auteur in Functie.

adres (geldt meteen als voorlopig deponeringsadres voor alle materialen die u, in uw onbeschrijflijke gulheid,  aan dergelijke peritiekeuring wilt laten onderwerpen):

KLEBNIKOFFER
Elfnovemberlaan 52
3010 Kessel-Lo
Belgium

Geef een reactie

%d
This website uses the awesome plugin.