Categorieën
Lopende zaken

Anneke Brassinga

„Soms staat een gedicht er in één keer: je wordt wakker en je ziet het staan. Dan schrijf ik het domweg op. Maar soms.. ik ga door tot het af is. Een gedicht wegleggen doe ik nooit. Nou, héél soms misschien, maar dat vind ik dan wel héél erg. Ik heb laatst drie weken op een gedicht zitten ploeteren.”

Waar dat mee te maken heeft, of een gedicht er in één keer staat of dat het weken duurt, kan ze eigenlijk niet goed uitleggen. „Het hangt misschien af van hoe diffuus het is, wat je wilt verwoorden. Als het een gedachte is die je al had voor je het gedicht begon, is het moeilijker dan als de gedachte zich pas vormt als je aan het schrijven bent. Met het gedicht ’Zeemeeuw in boomvork’ ben ik nog steeds erg content. Dat heb ik half slapend geschreven, en het was in één keer goed. Dat voelt alsof het je gedicteerd wordt. Door je betere ik. Of zoiets.”

Mijn favoriete heks krijgt de laatste èchte prijs

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.