Categorieën
Lopende zaken

Cijfers a.u.b.

Lieve collega’s,

Ten einde de lezers van een Gerenommeerd Literair Tijdschrift,  waarvoor ik momenteel inderhaast nog  een artikel aan het plegen ben over het heikele thema Poëzie en Internet ( ik kan niet zeggen welk tijdschrift, want het uiteindelijke artikel is nog niet door de redactie goedgekeurd), enige concrete cijfers kunnen aan te bieden, en ook voor het Algemeen Nut,  had ik graag vlug een gemiddelde berekend van het aantal bezoekers op een literaire (auteurs)blog. Een kleine enquete dus dat dan wel niet echt staat kan maken op wetenschappelijkheid, maar toch enig idee kan geven over de bezoekcijfers.

Geen nood als u zich helemaal niet herkent in de getalorde van anderen, ik weet daarbij ook wel dat de ene teller de andere niet is. Om maar iets te zeggen: op de  Skynetblog had ik op het einde vet 1000 bezoekers per dag, hier op WordPress tel ik er nu gemiddeld 100. Maar je kan wel op basis van een aantal blogs die hetzelfde soort teller gebruiken een  idee geven van wat de reële toeloop is. Daarom dus deze mini-enquete,  &  bijvoorbeeld ook al om voortaan de aaneengeregen larie uit de fabeltjeskrant te mijden.

Stuur dus ajb zo snel mogelijk (vóór Kerstmis) een mail naar dirk@vilt.net met daarin:

– de url van je blog
– je (auteurs) naam
– het aantal publikaties dat je hebt in boekvorm, zo je die al hebt (hey,  ik heb ook niks hoor)
– welke teller je gebruikt, als je dat weet
– het gemiddeld aantal bezoekers per dag in de periode 15/11 – 15/12/2008. Dat moet niet precies zijn, maar wel zo precies mogelijk.

Ik beloof uitdrukkelijk en op de ziel van mijn kindertjes dat al deze gegevens volstrekt vertrouwelijk zullen behandeld worden. Alleen ik zal weten wie hoeveel bezoekers had, en de eerste keer dat ik van die kennis misbruik maak,  mag u mij hier in het anders zo rustige Kessel-Lo een nekschot komen toedienen.

De resulterende cijfers zullen hier bekend gemaakt worden, het artikel zelf kan u dan, mits goedkeuring van de redactie, een maand lang exclusief in gedrukte vorm lezen, dit als antwoord op het vredelievende gebaar van Kandidaat Redder Dichter des Vaderlands  Bruinja die zijn bundel ook 12 uur lang gratis en exclusief op internet aanbood.

De wereld van de hogere want objectieve Kennis dankt U voor Uw bereidwillige medewerking.

(P.s.: als je wil pochen met je cijfers mag je het natuurlijk ook in de comments doen hier…)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.