Categorieën
Lopende zaken

ik had hem uit voordat ie koud was

Het “Espresso Book Machine” dat binnenkort in 50 Blackwell boekenwinkels in Groot-Brittanië zal staan, is een print on demand machine die een volledige roman in paperback formaat met vierkleuren kaft kan uitspuwen in minder dan 7 minuten. Het ding doet zo’n 40 bladzijden per minuut en de kwaliteit is naar verluidt evenwaardig (sic) aan de gewoon gedrukte uitgaven.
Momenteel zijn er in een testfaze al zo’n 11 van die machines in gebruik, tot ieders tevredenheid. De machine is een belangwekkende aanvulling, zo luidt het.

Ongeveer een miljoen boeken zouden zo quasi onmiddelijk voor de passant kunnen worden afgedrukt, zodanig dat het aanbod van de winkels dat van Amazon kan evenaren. Een nieuwere, meer compacte versie van de afdrukmachine klaart de klus in drie minuten.

Als je bedenkt dat er van de laatste Potter door een verkeerde inschatting een slordige 2,5 miljoen boeken teveel werden afgedrukt, kan dit instant pulp spuwertje alleen maar goed nieuws zijn.

Lees hier het volledige verhaal. en hier bij O Reilly en hier in de Guardian

& Hieronder nog een promo-filmpje van ik vermoed een prototype. Het ding moet echt wel hot zijn, want eerdere berichtgeving erover op internet blijkt nu plots verdwenen…

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.