Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Kesselpoetse boekbespreking

Rita Hayworth

  • Dat prentje van margarita cansino aka rita hayworth dat ik daar wegsnoepte is alleszins visual poetry die ook bij kesselpoet Otto Maanzaad in de smaak zal vallen. Maanzaad werkt blijkbaar graag met uitgeknipte ‘blote madammen’ zoals we dat in Kessel-Lo zeggen. De feminatheek van Boon is er flauw bier tegen.

De digitale collages van Maanzaad ( zie http://www.vilt.net/kessello/?cat=28) hebben  m.i..m.w.b.i. wat weg van het papierwerk van Karel Teige (1900-1950), het enfant terrible van het Tjechisch Modernisme, waarover bij de MIT press in 1999 een uitstekend boek verscheen, zie een bespreking op http://www.ce-review.org/00/7/books7_bagust.html

van
Rutger H. Cornets de Groot & Dirk Vekemans

Met die Karel Teige zitten we weer helemaal in de sfeer van het groteske, getuige bovenstaand snapshot uit het boek. Maar nu moet ik stoppen & wederom gaan professioneel  codepriegelen.

Alle cijfers worden in het u wellicht bekende Hogere Belang (een vreemdsoortige gebruikersinterface van Dexia) heden immers  op groteske wijze voorafgegaan door zinsverbijsterende streepjes ten onmiskenbaren teken hunner negativiteit.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.