Categorieën
lyriek

Veeltalige literatuur in Passa Porta

vanwege Passa Porta bereikt ons hetvolgende

Literatuur uit verschillende windstreken kleurt de herfst in Passa Porta, met de volgende twee weken een delegatie schrijvers uit Québec (06/11) en uit Wales (15/11). Een debat over theater (08/11) zorgt voor een kritische noot.

Noteer ook alvast de ontmoeting met Scandinavische jeugdauteurs (20/11), een Portugeese dichter tijdens een zondags aperitief (25/11), een topauteur uit Israël (29/11) en veel Arabische schrijvers (30/11),…

6/11/2007 > > 20u00 >> Gek op Québec
Focus op hedendaagse literatuur uit Québec, in het kader van een actief uitwisselingsverband tussen Vlaanderen en Québec. Een bundel brieven Als in een troebele spiegel (Uitgeverij P) van Gilles Pellerin en Stefan Hertmans wordt feestelijk voorgesteld. Luc Devoldere praat met beide auteurs en introduceert tevens Marie-Sissi Labrèche, Michèle Marineau en Myriam Beaudoin.

8/11/2007 >> 20u00 >> Het groot debat: het theater in conflict
Debat over de spanning tussen voorstelling en productie, tussen esthetisch genoegen en kloppende emotie. Met de Belgische theatermakers Jacques Delcuvellerie en Jan Fabre. Moderator is schrijver en filosoof Eric Clemens.

15/11/2007 >> 20u00 >> Barden in Brussel
Wales heeft een van de oudste en levendigste bardentradities van Europa. In Passa Porta kan u kennismaken met de bekende Welshe dichters Richard Gwyn, Gwyneth Lewis en Patrick McGuinness. Zij lezen voor uit eigen werk en ontmoeten drie Belgische dichters, Benno Barnard, Eva Cox en Erik Spinoy, die zij leerden kennen tijdens een vertaalworkshop.

Meer info? Plus d’info? More information? www.passaporta.beinfo@passaporta.be – 02/226.04.54
Passa Porta, Rue A. Dansaertstraat 46 – 1000 Brussel / Bruxelles

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.