Categorieën
gedicht van de dag het moment lyriek

het moment (36)

[moment 36]

23 december 2015. als het spreken kon, het zou zwijgen. de eens zo grote mensengod is heden louter droefenis, verbaal kabaal. er wordt verteld. het heeft de geschriften en de concordanties in huis, gans het kapitaal. elk woord is bengeldraad, het trekt eraan en draden rekken draden uit. het maakt het alleen maar erger, want alles houdt met alles verband.

de trap is stijl. trede na trede komt het met haar nader tot de gedroomde verlossing. is er wat schimmel op de voeten? ze wrijven het eraf. het draagt de dagen zoals de dagen duren, blijdschap is een rode bes. het verschil zit in de woorden, in alles wat het niet zeggen kan.

het streelt de naakte huid, want naakte huid wil strelingen. er komt een blos op de wangen. alles gaat achteruit. het deinst alsmaar sneller. er komt snelschrift aan te pas. het vindt het spreken niet. het kribbelt in een schrift dat niet het hunne was. wij. er heerst verlatenheid in onze rangen. wij zijn onszelf niet meer. langzaam, alsof het zo moest zijn, valt heur haar op de schouders. het knikt, beaamt: het stikt.

het telt de dagen alsof een dag telbaar is. het hemelse zuchten verwordt tot een snurken, een accurate commentaar bij het vergeefse van verschenen licht. alles komt naar alles toe. het wrijft de as van het gedroomde langzaam in zich uit. het doet de boeken toe.

invoer 2015 (privé) – uitvoer 2020, rev. dv@CGP

dv 2020 – pastel

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

dit werk is met liefde opgedragen aan de arbeider, huizenbouwer, muzikant en kunstschilder Julien Vekemans (26/06-1940 – 09/11-2007)

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.