Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #457

de mens is erg veel erger dan de aap

457 – de mens is erg veel erger dan de aap

hexagram 42 (yì) – “Vermeerderen”

commentaar

zeggen dat de slimste aap duizendmaal minder erg is dan de domste mens zou denigrerend zijn voor beiden, maar daar komt het wel wat op neer.
we moeten, in een omdraaiing van de standaard evolutietheorie, nog uitzoeken hoe dat precies zit, in de devolutie treedt er blijkbaar een distinctie mechanisme op, vermoedelijk doordat het nieuwste stadium van het bewustzijnsrot het vorige vernietigen wil uit distinctiedrift.

vandaar dat de mens niet zomaar een beetje erger is dan de aap, die als kuddedier eigenlijk weinig bijdraagt aan de progressie van het Rot, terwijl de mens dat zo veel meer efficiënter doet, in onze tijd nu ook voorbij de planetaire begrenzing.

in ieder geval is er geen enkele objectieve reden om de iets dommere medemens voor aap te verslijten: zulk een stadium van verloren perfectie kan deze ook nooit meer bereiken. alleen de wijze kan daarop hopen, maar het Zicht treedt onafhankelijk op van wat wij ‘intelligentie’ noemen [citaat Zhuang Zhi].

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan opgenomen in de volgende Omwenteling
vermeld uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt niet publiek gemaakt)
vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

invoer

  • Harusmuze #160 het rot verzadigt de leemtes en de tirannie ziet zichzelf als een goedaardig gezwel
  • P.o.H. #4 : Prudence is a rich ugly maid courted by Incapacity

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.