Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #444

22B44

444 – een wet die niet werkt moet je begraven

hexagram 37 家人 (jiā rén)“Gezin”

invoer

https://dirkvekemans.be/2018/06/19/harusmuze-4/

commentaar

geldt ook voor natuurwetten. een natuurwet is een verwoording van een wetmatigheid, een beschrijving van het gebeuren maar niet het gebeuren zelf. als de natuurwet-als-beschrijving geen verklarende kracht meer heeft verdwijnt ze vanzelf uit het zicht: de overtollige woorden vallen er dan af en als er van het geraamte nog wat bruikbaars rest stoot men daar later wel op.

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

scève

Nature au Ciel, non Peripatetique,
Mais trop plus digne a si doulce folie,
Crea Amour sainctement phrenetique,
Pour me remplir d’une melencolie
Si plaisamment, que ceste qui me lye
A la Vertu me pouvant consommer,
Pour dignement par Raison renommer
Le bien, du bien qui sans comparaison
La monstre seule, ou je puisse estimer
Nature, Amour, & Vertu, & Raison.

Geef een reactie