Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #458

genot is ’t rotten van god’s lijf in ons

22B83

458 – genot is ’t rotten van god’s lijf in ons

hexagram 37 家人 (jiā rén)“Gezin”

commentaar

de vraag die wij ons stellen in de Gignemenologische theologie is niet ‘bestaat God?’ of ‘wat is God?‘ maar hoe gebeurt god, en hoe werkt de functie in de verziekte en ziekmakende Zijnsleer?

in het Neo-Kathedraalse wereldbeeld gebeurt een god doorgaans als een ontologische pervertering van het negentropische effect van de wereldziel in de bewustzijnsbubbel van het humane denken.

hoe dat precies zit is object van voortschrijdend inzicht, wat in dit geval neerkomt op wat sommigen vroeger benoemden met ‘apocalyps’ (in de zin van openbaring). de uitspraak, zelfs in dergelijke negatieve bewoordingen, hoeft geen gelovige te verontrusten, de van haar zijnsdogmatiek gesaneerde fysica maakt geen enkel geloof onmogelijk.

elkwegs: die ontologische bildung werkte echter louter op de drive van het fallocentrische streven naar hegemonie en dat pakt geen verf meer: in die zin is het onomstotelijk, die fallische god is dood 1een ‘dode’ functie werkt niet meer, meer kan je er niet over zeggen, en dat hoeft ook niet, niets wekt zo mijn wrevel op dan respectloze vormen van rabiaat atheisme, zulk een houding is gewoon dom want je negeert dan de evidente feiten van de werkzaamheid der bestaande religies, maar zijn lijk sterft nog een beetje.

veel van onze genotservaring wordt daarom nog quasi gedachteloos verbonden met nostalgische fantasieën rond het Verheven Lid, de al dan niet Vleselijke Eénwording en Wat Al Niet.

mensen die al wat verder gevorderd zijn in de Uitstrijk van het genderonderscheid hebben daar minder last van en treden op een minder omslachtige manier in contact met of overgave aan het wereldzielgebeuren.

beter of slechter is dat niet, het is anders en erger (want verder gevorderd in de voortdurende devolutie).

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan bij de eerstvolgende Omwenteling hieronder toegevoegd.

(u kan uiteraard ook commentaar inzenden op reeds aanwezige commentaar)

geef de naam waaronder u uw commentaar wil plaatsen (laat het vak leeg als u anoniem wenst te blijven)

geef uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt nooit publiek gemaakt)

vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

noot: een NKdeE Omwenteling van een Tekstlijf gebeurt wanneer een der herschrijfprogramma’s die tekstenverzameling (=’Tekstlijf“) in (invers) chronologische volgorde dag na dag herschrijft

invoer

  • Harusmuze #161 – je moet van de eerste duik uit het nest geen dappere beslissing willen maken
  • P.o.H. #5 : He who desires but acts not, breeds pestilence.

de HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakel, het Beginsel van een NKdeE generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.

steunabonnement (gift) :
IBAN BE22 7340 2968 5847 BIC KREDBEBB

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt.

Noten[+]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.