Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #458

22B83

458 – genot is het rotten van god in ons

hexagram 37 家人 (jiā rén)“Gezin”

commentaar

de vraag die wij ons stellen in de Gignemenologische theologie is niet ‘bestaat God?’ of ‘wat is God?‘ maar hoe gebeurt god, en hoe werkt de functie in de verziekte en ziekmakende Zijnsleer?

in het Neo-Kathedraalse wereldbeeld gebeurt een god (meestal: het concept is door de eeuwen heen op verschillende wijze ingevuld) als een ontologische pervertering van het negentropische effect van de wereldziel in de bewustzijnsbubbel van het humane denken.

hoe dat precies zit is object van voortschrijdend inzicht.

elkwegs: die ontologische bildung werkte echter louter op de drive van het fallocentrische streven naar hegemonie en dat pakt geen verf meer: god is dood, maar zijn lijk sterft nog een beetje.

veel van onze genotservaring wordt daarom nog quasi gedachteloos verbonden met nostalgische fantasieën rond het Verheven Lid, de al dan niet Vleselijke Eénwording en Wat Al Niet.

mensen die al wat verder gevorderd zijn in de Uitstrijk van het genderonderscheid hebben daar minder last van en treden op een minder omslachtige manier in contact met of overgave aan het wereldzielgebeuren. beter of slechter is dat niet, het is anders en erger (want verder gevorderd in de voortdurende devolutie).

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan opgenomen in de volgende Omwenteling
vermeld uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt niet publiek gemaakt)
vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

invoer

  • Harusmuze #161 – je moet van de eerste duik uit het nest geen dappere beslissing willen maken
  • P.o.H. #5 : He who desires but acts not, breeds pestilence.

Harusmuzeprogramma

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

Geef een reactie