Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #435

435 – verkoop niets. geef wat je niet nodig hebt.

hexagram 23 (bō) – “Ontmantelen”

invoer

https://dirkvekemans.be/2018/06/30/harusmuze-13/

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

commentaar

elke verkoop kwantificeert de kwaliteit van het verkochte en beëindigt de kwalificatie. er bestaat geen kwaliteit-na-verkoop: elke waardering nadien is een schuldbekentenis, valsheid in geschrifte, doodsverering, belasting op ontkende waarde, negatieve betekenis die enkel vaststelt hoeveel het nu niet meer betekent, hoeveel erger dan niets het nu geworden is, nijdige nostalgie naar het waardevolle dat ontbreekt omdat het geprijsd is.

weiger mee te werken aan de ontwaarding van je daden. en geef weg wat je zelf niet nodig hebt. hoe kan jij de waarde bepalen van iets dat je niet nodig hebt? elke mens is even belangrijk als elke andere.

scève

Or si le sens, voye de la raison,
Me fait jouir de tous plaisirs aultant,
Que ses vertus, & sans comparaison
De sa beaulté toute aultre surmontant,
Ne sens je en nous parfaire, en augmentant
L’hermaphrodite, efficace amoureuse?
O que doulceur a l’Amant rigoureuse
Me deust ce jour plainement asseurer
La Creature estre en soy bienheureuse,
Qui peult aultruy, tant soit peu, bienheurer.

Geef een reactie