Categorieën
Links - publicaties lyriek

HEMELNETLYRIEK 1.0

hemelnetlyriekafdruk
de allereerste hemelnetlyriekafdruk, nog wat draaierig van het printen

HEMELNETLYRIEK (versie 1.0) is klaar!

U kan het bestand (net  1mb in pdf-formaat) downloaden door op deze link te klikken/tikken:

hemelnetlyriek_1_0_2

Op het werk is een by-nc-sa Creative Commons Licentie van toepassing.

 

Mensen die willen helpen met het proeflezen: stuur een berichtje naar dirkvekemans@yahoo.com en dan stuur ik je de laatste versie van het bestand.
Idealiter zou ik met Github werken, maar ja, tja, misschien toch beter maar niet.
Proeflezers zijn geweldige mensen met een oog voor spelfouten en andere stoorsels. Zij krijgen een gesigneerd exemplaar van de uitgave van zodra dat kan (als er presentexemplaren beschikbaar zijn of als de uitgave genoeg heeft opgeleverd voor een exemplaar). En een (1) grafisch werkje naar keuze uit de shop-sectie van deze blog!

Bedrijven, uitgeverijen die  geïnteresseerd zijn in een eventuele (commerciële) uitgave: zelfde mail, zelfde bestand. Als er na 30/01/2018 niemand in een uitgave geïnteresseerd blijkt te zijn, wordt de tekst sowieso beschikbaar gemaakt in P.O.D.

Hier is nog het woord vooraf bij deze versie:

 

woord vooraf bij deze versie

Deze uitgave verzamelt in 2017 geredigeerde versies van teksten van lyrische aard die eerder raadpleegbaar waren via de URL http://vilt.skynetblogs.be. De teksten zijn opgenomen in nagenoeg chronologische volgorde van verschijning daar in de periode 2004-2007.

De teksten werden gegenereerd in een sinds 2004 lopend creatief onderzoek (de ‘Praktijk van de Vrije Lyriek’ zoals het later is gaan heten) naar lyriek als code en naar de mogelijkheid van algoritmisch gegenereerde lyriek. Dat onderzoek verloopt in het ruimere verband van het programma ‘Neue Kathedrale des erotischen Elends’ dat op 27-09-2004 werd geïnitieerd door de auteur.

Beide, het onderzoek en het ruimere verband werden vanaf 2008 verdergezet via http://vilt.wordpress.com en via andere domeinen op internet en daarbuiten. Het onderzoek heeft geen einddoel.

Wat niet af is, kan niet worden ongedaan gemaakt.

dv, Drieslinter 8-12-2017

4 reacties op “HEMELNETLYRIEK 1.0”

“Als er na 30/01/2017 niemand in een uitgave geïnteresseerd blijkt te zijn, wordt de tekst uitgegeven in P.O.D.” Nou goed, probeer eens 2018, anders is het hoe dan ook te laat. Je mag me altijd als proeflezer beschouwen en ik ben bereid dat voor jou te doen. Dus laat maar komen. Let wel, ik zal pas na 17 december werk kunnen maken van het nalezen. Ik moet dat doen op mijn draagbare PC en die wacht op mijn terugkeer op 17 december

Marc Tiefenthal Dichter essayist blogs: Tieftalen (nl)??profonde lalangue??(fr)

________________________________

oops, ’t is aangepast.

Bedankt voor het Proeflezerschap! Ik zal je op 17/12 de meest recente versie sturen dan, ik heb het nu afgedrukt en verbeter zelf zo al wat ik zie….

Thanx!

sjonge, schrijf ik mijn eigen Kathedraal al verkeerd! Da’s van 2004 geleden! Heel plezant als je mee zou willen lezen Kamiel. Ik ging er eerst zelf nog ’s doorgaan maar nu met het Platform is dat er bij ingeschoten dus kan het gewoon op basis van deze versie gebeuren. Erg bedankt al voor het aanbod!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.