Categorieën
lyriek

Macaroni

verre2De Verre is nog klein. Hij staat naast Moe in de keuken. Zijn neusje reikt amper aan de frutsels van haar rok. Moe, wat ga je maken, vraagt Verre. Macaroni, Verre, met kaas & hesp. Dat lust je toch? Ja joepie, zegt  Verre. Hij zeurt niet meer.

De Verre neemt zijn boek. Het is een mooi boek, met een lederen kaft. Van Va gekregen. Hij neemt een potlood & begint te tekenen.Het potlood geurt naar de takken van de bomen.

Hij tekent de school, & de weg naar de school. Hier & daar glippen er eekhoorntjes weg, hihi. Hij tekent een mooie grote bloem voor Moe. Va komt thuis. Dag jongen, zegt hij, & hij zoent Verre op de wang. Wat heb je daar getekend? De school, zegt Verre, & ons huis, & dit & dat. Va doet zijn jas uit. Laat eens kijken.

Komen jullie, roept Moe, het eten is klaar. Er is macaroni.
Joepie, zegt Va. Macaroni.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.