Categorieën
LAIS

hemd

donkeroranje

Dit, mijn git, nacht waarop ik heb gewacht
Hoe ik hier ben, hoe ik het leven laat
Hoe ik jou voel, hoe diep jij mij hier bracht
Hoe donker dit, hoe loos dat je lacht, praat.
Hoe menselijk jij bent, zo vol van haat.
Ik wil in mij als niets verdwijnen nu
Ik ontbind mij tot lot, muziek in u
Ik word de lucht, het water waar jij zwemt
Alles wat is vernietigd nu in u
Ik word de kapstok voor mijn mooiste hemd.

 

DAPHNE (voorheen DIANA)  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.