Categorieën
LAIS

adem (home made)

donkeroranje(pour ma lampe d’air)

Mijn adem is jouw adem & een kus
Mijn lichaam is jouw lichaam & een zucht.
Ik ben in jou verheven, Niets, een lus
Van jou in mij & ik verstuif tot lucht,
Verstrengel vuur met lucht tot vlucht:
Laat ons in elkaar verweven zweven
Laat ons in elkaar elkaar beleven.
Jouw adem is mijn adem in een lus
Ik zucht, ik ben uit mij geheel ontheven:
Jij bent het Niets dat ik nu vurig kus.

DIANA (voorheen Lylia) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.