Categorieën
LAIS

occupy apollo, daphne

Jouw strelen is een trager wiegen, aai
Na aai van tederheid, een zee van tijd
Breekt los op  stranden & jij bent een baai
Van ruimte reikend tot de eeuwigheid.
  Zo los ik op in mijn zintuiglijkheid:
Jouw diepe ogen drinken licht uit mij,
Mijn lichaam voelt nog enkel jou rond mij,
Er is de stilte & het laaiend vuur,
Er is nog slechts de geur van jou om mij,
Er zijn jouw lippen die ik proef elk uur.

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.