Categorieën
LAIS lyriek

ff doorspoelen

Bad van asse, douche van duisternis
Pekinjectie, inktspuit straal in de zon
Verwijdering van glinstering, er is
Geen glans, geen schemer nog, de duivel won,
Wij zijn weer in het niets waar het begon.
Als ik beweeg  word ik tot vel geplet
& Doe ik niets dan word ik afgezet.
Het regent excuses van de goden:
Brokken rot & been in onaf vlees gezet
(Voor het einde zijn er geen geboden).

 

 

 

 

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.