Categorieën
LAIS

de vrouw en de eenhoorn

 

dv 2011, 50 emblemata voor LYLIA #001, photoshop montage

 

VI

Ik draai mijn ogen weg van iedereen,
Jij staat voor mij, het licht zit in jouw huid
Ik wil geen ander zicht meer om mij heen
Ik lees jouw ogen als een klaar besluit:
Taal is een illusie, & ik wil eruit.
  Zie mij, hoe ik uit hun monden krinkel
Zie mij slierten als een zacht gerinkel,
Zo los ik in hun wereld op. Misschien,
Versleuteld tot muzak in een winkel,
Hoor jij mij nog, zodat ik jou kan zien.

  noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.