Categorieën
LAIS

LYLIA rev. 026

[pas encore]

Ik vind geen einde in dit zwart, nog niet,
Mijn wil is dood, jouw lijf te ver van hier,
Mijn einder reikt niet verder dan dit lied,
& Wat ik  zie is schijn & loos vertier,
De lege omhaal van verlangen, sier,
Waaraan ik ons verleden meet, het rijke,
Dat ik in jou zag & kon bereiken,
Het polyfone zingen dat ik  wou,
Samenklank die voor jouw nee moest wijken,
De kale coda aan mijn dwaze trouw.

31/01/2011 rev. 01/03/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.