Categorieën
LAIS

LYLIA rev.015

[reflectie]

Jouw ogen zijn het wederkerende,
Het frêle licht van mijn  bestaan,
De aarzeling, het er om vragende
De bleke schijn, haar zon, die traan,
De volle impact van de verre maan.
  Ik heb jou als een standaard opgericht
Ik heb in jou mijn daden aangericht
Ik heb jou in mijn verzen uitgeschreven
Jouw dag in mij verschijnt als licht:
Ik draai mij om, & leeg is dit leven.

 

16/02/2011 rev 28/02/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.